Koulujakelutuet

Koulumaito- ja kouluhedelmätuki koronavirus COVID-19 -tilanteessa

Haet koulumaito- ja kouluhedelmätukea toimitettujen määrien mukaan. Tämä pätee myös poikkeusaikana. Koulujen ja päiväkotien lukuvuositiedot pysyvät lähtökohtaisesti entisellään, eikä sinun tarvitse muuttaa poikkeusajan vuoksi esimerkiksi oppilasmääriä. Jos kunnassanne/yksikössänne on väliaikaisia ratkaisuja (esimerkiksi opetusta saavia koululaisia kootaan yhteen kouluun), ole meihin yhteydessä. Olethan myös yhteydessä tavarantoimittajiinne muutosten vuoksi.

Nekkaan kirjautuminen

Olemme päivittäneet Nekka-asiontipalvelun kirjautumisen suomi.fi-tunnistautumiseksi. Suomi.fi on Väestörekisterikeskuksen tarjoama tunnistautumispalvelu, jossa tunnistaudut verkkopankkitunnuksilla, henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Ennen tunnistautumista organisaation nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön pitää valtuuttaa tarvittavat henkilöt asioimaan organisaation puolesta koulujakelutuen hakijana ja/tai koulujakelutuen hakijaksi rekisteröityneenä. Vasta tämän jälkeen voit kirjautua palveluun.

Yritykset voivat tehdä valtuutuksia suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Muut kuin yritykset voivat väliaikaisesti muuttaa Katso-tunnisteen suomi.fi-tunnisteeksi. Katso ohjeista, mitä sinun tulee tehdä.

Katso-alitunnisteen vahventaminen

Suomi.fi-valtuuden käyttöönotto

Koulujakelutuet

Koulujakelujärjestelmän tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisten ruokailutottumusten edistäminen.

Voit hakea koulumaito- ja kouluhedelmätukea koululle tai päiväkodille Nekka-asiointipalvelun kautta.

Koulumaitotuki

Koulumaitotuki on tarkoitettu päivähoidossa, perusopetuksessa ja toisen asteen opetuksessa oleville lapsille.

Lukuvuonna 2019–2020 voit hakea koulumaitotukea maidon ja piimän lisäksi muista hapanmaitotuotteista ja juustoista. Tukikelpoisia tuotteita ovat

  • rasvaton maito ja piimä – tuki 0,16 euroa/litra
  • rasvaton luomumaito ja -piimä – tuki 0,34 euroa/litra
  • jogurtit, viilit ja rahkat (maitoainesosan osuus vähintään 90 %,) – tuki 0,10 euroa/kilo maitoainesosalle
  • juustot (rasvaprosentti enintään 17 %, ei tuore- ja sulatejuustot) – tuki 0,72 euroa/kilogramma

Maidon ja piimän tulee olla D-vitaminoitua. Muissa hapanmaitotuotteissa on oltava maitoa vähintään 90 painoprosenttia ja ne saavat sisältää rasvaa enintään 1 prosenttia ja sokeria enintään 10 painoprosenttia. Juustoissa saa olla enintään 10 prosenttia muuta kuin maitoa sisältäviä ainesosia ja ne saavat sisältää rasvaa enintään 17 prosenttia ja suolaa enintään 1,2 painoprosenttia. Tuotteita ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.

Kouluhedelmätuki

Suomessa kouluhedelmätuki on tarkoitettu päivähoidossa ja perusopetuksessa oleville lapsille.

Syyslukukaudella 2019 voit hakea kouluhedelmätukea 1.8.–31.10.2019 toimitetuista tuotteista ja kevätlukukaudella 2020 1.2.−30.4.2020 toimitetuista tuotteista. Tukikelpoisia tuotteita ovat tavanomaisesti tai luonnonmukaisesti tuotetut herne, kurkku, lanttu, porkkana, tomaatti, herukat, mansikka, mustikka, puolukka ja omena sekä kevätlukukaudella myös appelsiini, banaani, klementiini ja mandariini (mukaan lukien satsumat ja tangeriinit).

Ruokavirasto maksaa tukea tavanomaisesti tuotetuista tuotteista 65 % arvonlisäverottomasta kilohinnasta ja luonnonmukaisesti tuotetuista tuotteista 75 % arvonlisäverottomasta kilohinnasta. Jos samalla tuotteella on useita eri hintoja jakson aikana, käytä hakemuksella aina alinta arvonlisäverotonta hintaa. Tuotteisiin ei saa lisätä sokeria, rasvaa tai suolaa, eikä niistä saa valmistaa ruokaa.

Yhteystiedot

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi
Jenni Anttila, ylitarkastaja, 0295 204 130
Jaana Konttinen, tarkastaja, 0295 204 463
Piia Korpi, tarkastaja, 0295 204 477
Emmi Kulju, tarkastaja, 050 911 3612
Virpi Leppälä-Pippola, tarkastaja, 0295 204 619

Sivu on viimeksi päivitetty 19.3.2020