Mehiläishoito-ohjelma

Mehiläishoito-ohjelman avulla ylläpidetään ja kehitetään mehiläistuotteiden tuotantoa ja kauppaa. Kehittämistyön apuna on useita erilaisia toimenpidekokonaisuuksia. 

EU:n mehiläishoito-ohjelma on joka kolmas vuosi kansallisesti laadittava EU-osarahoitteinen ohjelma, jonka avulla ylläpidetään ja kehitetään mehiläistuotteiden tuotantoa ja kauppaa. Maa- ja metsätalousministeriö laatii mehiläishoito-ohjelman läheisessä yhteistyössä mehiläishoitoalaa edustavien järjestöjen kanssa.

Meneillään oleva ohjelma on voimassa 2019–2022. Ohjelmaan sisältyvät seuraavat toimenpiteet: Tekninen apu, mehiläisiä vaivaavien tuholaisten ja tautien torjunta, mehiläispesien siirtohoidon kehittäminen, mehiläistuotteiden ominaisuuksien määrittäminen, tukitoimet Euroopan unionin mehiläiskantojen lisäämiseksi, yhteistoiminta mehiläishoitoalaa ja mehiläistuotteita koskevan soveltavan tutkimuksen ohjelmien toteuttamiseen erikoistuneiden tahojen kanssa, markkinoiden seuranta ja tuotteiden laadun parantaminen. Suomen Mehiläishoitajain Liitto r.y. toteuttaa nykyistä ohjelmaa.

Mehiläishoito-ohjelma 2019—2022 muutettu syyskuu 2021

 

Yhteystiedot:

Eija Korpela, ylitarkastaja

Sivu on viimeksi päivitetty 18.11.2021