Mehiläishoito-ohjelma

Mehiläishoito-ohjelman avulla ylläpidetään ja kehitetään mehiläistuotteiden tuotantoa ja kauppaa. Kehittämistyön apuna on useita erilaisia toimenpidekokonaisuuksia. 

EU:n mehiläishoito-ohjelma on joka kolmas vuosi kansallisesti laadittava EU-osarahoitteinen ohjelma, jonka avulla ylläpidetään ja kehitetään mehiläistuotteiden tuotantoa ja kauppaa. Maa- ja metsätalousministeriö laatii mehiläishoito-ohjelman läheisessä yhteistyössä mehiläishoitoalaa edustavien järjestöjen kanssa.

Meneillään oleva ohjelma on voimassa kolmivuotiskauden 2019–2022. Ohjelmaan sisältyvät seuraavat toimenpiteet: Tekninen apu, mehiläisiä vaivaavien tuholaisten ja tautien torjunta, mehiläispesien siirtohoidon kehittäminen, hunajan fysikaalis-kemiallisia ominaisuuksia määrittävät laboratoriotoimenpiteet, tukitoimet Euroopan unionin mehiläiskantojen lisäämiseksi, yhteistoiminta soveltavan tutkimuksen kanssa, markkinoiden seuranta ja tuotteiden laadun parantaminen. Suomen Mehiläishoitajain Liitto r.y. toteuttaa nykyistä kolmivuotisohjelmaa. 

Mehiläishoito-ohjelma 2019—2022

 

Yhteystiedot:

Eija Korpela, ylitarkastaja, +358 295 204 472