AGRIM-tuontitodistuksilla hallinnoitaviin tuontitariffikiintiöihin voi hakea mukaan kuukausittain

16. helmikuuta 2021

Moniin AGRIM-todistuksilla hallinnoitaviin tuontitariffikiintiöihin voi hakea mukaan kuukausittain 1. –7. siitä lähtien, kun kiintiökausi 2020 kyseisessä kiintiössä vaihtuu kiintiökaudeksi 2021. Tariffikiintiökausi ei aina ole sama kuin kalenterivuosi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuluvan kuukauden 1. ja 7. välisenä aikana haetaan seuraavan kuun alusta lähtien voimassa olevia kiintiötuontitodistuksia.

Hakeminen on mahdollista vain, jos tuontitariffikiintiössä on kyseisellä kiintiökaudella tai osakaudella jäljellä haettavissa olevaa määrää. Haettavissa olevan määrän näet vuosi- ja kiintiönumerokohtaisesti komission jakokerroin -sivulta valitsemalla sivulla ”Allocation coefficients for import tariff rate quotas”. Jos olet hakemassa kiintiöön 1. –7.3.2021, haettava määrä näkyy kiintiössä 01/04/2021 –30/04/2021 -rivillä. Jos rivi on tyhjä, kiintiöön ei voi hakea tuolloin.

Lue lisää tuontitariffikiintiöistä, niiden tariffikiintiökausista ja kriteereistä, jotka hakijan täytyy täyttää hakuoppaastamme. Vientitariffikiintiöistä ja niiden hakuajoista löydät tietoa www-sivultamme.