Kieku Oy hyväksyttiin tuottajaorganisaatioksi

16. toukokuuta 2019

Kieku Oy on hyväksytty tuottajaorganisaatioksi. Kieku Oy on ensimmäinen kananmuna-alan tuottajaorganisaatio Suomessa. Hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi myöntää Ruokavirasto.

Tuottajaorganisaatio on maataloustuottajien yhteenliittymä, joka on hakenut hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi. Käytännössä se on tuottajien muodostama osuuskunta, osakeyhtiö tai yhdistys. Yhteenliittymästä tulee tuottajaorganisaatio, kun se hankkii tuottajaorganisaatiostatuksen.

– Kieku Oy on tuottajien 100-prosenttisesti omistama yritys, joten tuntui luonnolliselta hakea yritykselle hyväksyntää tuottajaorganisaatioksi, kertoo Kieku Oy:n toimitusjohtaja Juha Lehto.

– Yritystä perustettaessa pääajatuksena oli vahvistaa tuottajan asemaa tuotantoketjussa.

Kieku Oy toivoo tuottajaorganisaatiostatuksen lisäävän myös muiden tuottajien kiinnostusta yritystä kohtaan ja mahdollistavan yhteistyön aloittamisen tuottajan aseman parantamiseksi koko kananmunasektorilla. Kieku Oy:n pakkaamo toimii Loimaalla. Pakkaamo työllistää tällä hetkellä 20 henkilöä.

– Yhteistyö varsinkin vientikaupan osalta on asia, johon haluamme panostaa jatkossa voimakkaasti, toimitusjohtaja Lehto jatkaa.

Tuottajaorganisaatiossa voi tehdä tuottajajäsenten kesken yhteistyötä niissä asioissa, joissa yhteistyöstä on hyötyä. Tähän saakka Suomessa on ollut viisi tuottajaorganisaatiota: neljä hedelmä- ja vihannesalalla ja yksi lammasalalla.

Lisätietoa tuottajaorganisaatiojärjestelmästä Ruokaviraston internetsivuilla

Tiedustelut:

Ylitarkastaja Juhani Heikkilä
Puh. 0295 204 232
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi