Merkittävä tuki on kiinnostanut kyläkauppiaita odotettua vähemmän – haku päättyy 31.10.2021

27. lokakuuta 2021

Monelle kyläkaupalle hyödylliseksi osoittautunut kyläkauppatuki on kiinnostanut syksyn 2021 hakukierroksella kauppiaita odotettua vähemmän. Tähän mennessä hakemuksia on saatu vasta noin 130 kappaletta. Haku päättyy sunnuntaina 31.10.2021.

Tukeen on varattu aiempaa enemmän varoja ja tukialuetta on laajennettu koskemaan kaikkia maaseutualueita. Yhä useampi kyläkauppa voisi siis saada tuen. –Kyläkauppojen kannattaa laittaa hakemus tulemaan mahdollisimman pian. Sähköinen hakemus on helppo ja nopea täyttää, kertoo ylitarkastaja Tommi Alanko Ruokavirastosta. Kyläkauppatukea haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi).

Yksittäinen hakija voi saada korkeintaan 22 500 euron tuen. Pienelle kyläkaupalle tuella on suuri merkitys: kyläkauppatukea saaneet kauppiaat ovat käyttäneet tukea esimerkiksi kauppansa palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen.

Kyläkaupat ovat tärkeitä sekä maaseudulla vakituisesti asuville että mökkeilijöille ja muille matkailijoille. Ne tarjoavat päivittäistavarapalveluiden lisäksi esimerkiksi käteisnosto-, posti- ja apteekkipalveluita. Kyläkauppatuella varmistetaan kauppapalveluiden säilymistä maaseutualueilla.

Lisätietoa tuesta ja hakuohjeet
Sähköinen haku: https://hyrra.ruokavirasto.fi

Lisätietoja Ruokavirastosta:
Ylitarkastaja Tommi Alanko
040 679 0940
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi