Ruokavirasto avaa sähköisen palvelun siemen-, rehu- ja lannoitevalvonnan asiakkaille

11. maaliskuuta 2019

Uusi sähköinen asiointipalvelu Touko avautuu 11.3.2019 siemen-, rehu- ja lannoitevalvonnan asiakkaiden käyttöön. Touko-asiointipalvelu nopeuttaa tiedonkulkua asiakkaiden ja Ruokaviraston välillä. Palvelun käyttö ei toistaiseksi ole kuitenkaan mahdollista viljelijöille.

Siementuotannon asiakas pääsee katsomaan lähettämistään näytteistä siemenlaboratorion tekemät tutkimustodistukset sekä sertifioinnista ja viljelystarkastuksista tehdyt päätökset. Samoin rehu- ja lannoitevalvonnan asiakkaat näkevät rehu- ja lannoitevalvontaa koskevat tutkimustodistukset, päätökset ja muut asiakirjat. Asiakas voi myös rekisteröityä rehualan toimijaksi ja ilmoittaa toiminnassaan tapahtuneista muutoksista. Rekisteröinti- ja ilmoitusominaisuudet ovat lähiaikoina tulossa myös lannoitevalvonnan asiakkaille.

Touko-palvelu on käytössä 11.3.2019 alkaen. Toistaiseksi Ruokavirasto lähettää asiakirjat totuttuun tapaan myös sähköpostitse tai postitse.

Palveluun pääsee osoitteessa: https://touko.ruokavirasto.fi. Asiakkaan valtuuttama edustaja kirjautuu Toukoon Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Palveluun kirjautuminen ei onnistu ilman yrityksen antamia sähköisiä asiointivaltuuksia.

Lue lisää Touko-palvelusta: https://www.ruokavirasto.fi/touko

Lisätietoja:
ylitarkastaja Sani Sampolahti, sani.sampolahti@ruokavirasto.fi, p. 050 575 5697 (rehuvalvonta)
jaostopäällikkö Ritva Vallivaara-Pasto, ritva.vallivaara-pasto@ruokavirasto.fi, p. 040 833 2482 (siementen sertifiointi)
ylitarkastaja Marja Lehtolainen, marja.lehtolainen@ruokavirasto.fi, p. 040 689 2525 (lannoitevalvonta)