Elintarvikemyymälän ja ravintolan perustamisoppaat päivitetty

29. lokakuuta 2025

Elintarvikemyymälän perustamisen ja toiminnan aloittamisen ohje on päivitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Elintarvikemyymälän perustaminen pähkinänkuoressa

  • Etsi sopiva tila suunnittelemaasi toimintaa varten.
  • Suunnittele toimintasi tiloihin sopivaksi.
  • Rekisteröi toimintasi elintarvikevalvontaan.
  • Huomio muut luvat ja ilmoitukset.
  • Tarkista tarvitaanko henkilökunnan hygieniapassi ja terveydentilan selvitys.
  • Suunnittele omavalvonta.
  • Huomio myös mm. nämä asiat: elintarvikehygienia, lämpötilat, pakkausmerkinnät ja markkinointi.

Lue lisää:

Elintarvikemyymälän perustaminen
Starta livsmedelsbutik
Establishing a food retail store

Ravintolatoiminnan aloittaminen opas

Ravintolatoiminnan aloittaminen -oppaan voit lukea tai tulostaa myös osa (6 osaa) kerrallaan.

Oppaasta saat tietoa muun muassa näistä asioista:

  • Miten varmistat, että tila on sopiva ravintolaksi?
  • Miten kerrot suunnitelmistasi viranomaisille?
  • Mitä ravintolan tiloilta vaaditaan?
  • Mitä muita asioita ravintolan toiminnalta vaaditaan?
  • Mitä ravintolan henkilökunnalta vaaditaan?
  • Mitä tarkoittaa omavalvonta?

Lue lisää:
Ravintolatoiminnan aloittaminen