Elintarvikemyymälän perustamisen ja toiminnan aloittamisen ohje on päivitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Elintarvikemyymälän perustaminen pähkinänkuoressa
- Etsi sopiva tila suunnittelemaasi toimintaa varten.
- Suunnittele toimintasi tiloihin sopivaksi.
- Rekisteröi toimintasi elintarvikevalvontaan.
- Huomio muut luvat ja ilmoitukset.
- Tarkista tarvitaanko henkilökunnan hygieniapassi ja terveydentilan selvitys.
- Suunnittele omavalvonta.
- Huomio myös mm. nämä asiat: elintarvikehygienia, lämpötilat, pakkausmerkinnät ja markkinointi.
Lue lisää:
Elintarvikemyymälän perustaminen
Starta livsmedelsbutik
Establishing a food retail store
Ravintolatoiminnan aloittaminen opas
Ravintolatoiminnan aloittaminen -oppaan voit lukea tai tulostaa myös osa (6 osaa) kerrallaan.
Oppaasta saat tietoa muun muassa näistä asioista:
- Miten varmistat, että tila on sopiva ravintolaksi?
- Miten kerrot suunnitelmistasi viranomaisille?
- Mitä ravintolan tiloilta vaaditaan?
- Mitä muita asioita ravintolan toiminnalta vaaditaan?
- Mitä ravintolan henkilökunnalta vaaditaan?
- Mitä tarkoittaa omavalvonta?
Lue lisää:
Ravintolatoiminnan aloittaminen