Palautetta pakkausmerkinnöistä?

Jos haluatte antaa palautetta virheellisestä pakkausmerkinnästä tai harhaanjohtavasta markkinoinnista, pyydämme teitä ystävällisesti ensin ottamaan yhteyttä pakkaukseen merkittyyn toimijaan tai myymälään, josta olette elintarvikkeen ostaneet. Elintarvikelain mukaan elintarvikealan toimija, esimerkiksi valmistaja vastaa siitä, että tuote on turvallinen ja elintarvikkeita koskevien määräysten mukainen.

Vakavissa tapauksissa pyydämme teitä ottamaan yhteyttä oman kuntanne elintarvikevalvontaan. Kuntien valvontayksiköiden nimet löytyvät täältä. Kunnan elintarvikevalvontaa tekevät viranomaiset, kuten terveystarkastajat ja elintarviketarkastajat, tarkastavat muun muassa elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä. He vastaavat kysymyksiin ja puuttuvat mahdollisiin epäkohtiin. 

Ruokaviraston tehtävänä on ohjata ja johtaa elintarvikevalvontaa ja elintarvikelainsäädännön toimeenpanoa Suomessa. Ruokavirasto ei arvioi yksittäisten tuotteiden lainmukaisuutta eikä tarkasta tai hyväksy yksittäisiä elintarvikkeita.

Sivu on viimeksi päivitetty 13.9.2023