Harvinaiset ruokamyrkytykset

Ruokaviraston mikrobiologian yksikössä on käytössä menetelmiä harvinaisten ruokamyrkytysbakteerien osoittamiseksi ja tunnistamiseksi

  • Yersinia enterocolitica- ja Y. pseudotuberculosis -bakteerien osoittaminen viljelymenetelmillä ja reaaliaikaisella PCR-menetelmällä.
  • Escherichia coli (EHEC/VTEC) O157-, O145-, O111-, O103-,  O26- ja 0104 -serotyyppien osoittaminen viljelymenetelmällä ja reaaliaikaisella PCR-menetelmällä.
  • Patogeenisten vibrioiden ja Shigellan osoittaminen viljely ja PCR- menetelmillä.
  • Streptococcus equi ssp. zooepidemicus- ja Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii)-bakteerien osoittaminen viljelymenetelmällä.

Yhteyshenkilöt

  • Saija Hallanvuo, puhelin 040 489 3448
  • Maija Summa, puhelin 050 517 1267

sähköposti: etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi

 

Sivu on viimeksi päivitetty 9.3.2023