Koulutus

Ruokaviraston vertailulaboratorion järjestämästä koulutuksesta tiedotetaan vertailulaboratorion uutissivuilla ja uutiskirjeessä. Kaikki Ruokaviraston koulutukset ja niiden ilmoittautumislinkit julkaistaan Tapahtumat ja koulutukset -sivulla. Koulutusmateriaaleja voidaan jakaa koulutuksiin osallistuneille sekä nimetyille laboratorioille tarkoitetussa Pikantin (viranomaisekstranet) työtilassa.   

Ajankohtaista laboratoriorintamalla

Ruokavirasto järjestää vuosittain syys-lokakuussa yhdessä Finasin ja Valviran kanssa "Ajankohtaista laboratoriorintamalla" -tapahtuman, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita mm. ympäristöterveydenhuollon ja pellolta-pöytään -ketjun laboratorioanalytiikasta ja -menetelmistä, lainsäädännöstä, tutkimushankkeista sekä laboratoriovaatimuksista. Koulutus on tarkoitettu Ruokaviraston hyväksymille laboratorioille, ympäristöterveydenhuollon valvontaviranomaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton. Tapahtumasta tiedotetaan Tapahtumat ja koulutukset -sivulla.

Trikiinitutkimuskurssit

Ruokavirasto järjestää laboratoriohenkilöstölle vuosittain koulutusta trikiinitutkimusten suorittamisesta. Kursseista ilmoitetaan verkkosivuilla ja suoraan hyväksytyille laboratorioille. Tarkempia tietoja seuraavista kursseista voi kysyä  trikiinikoulutus(at)ruokavirasto.fi.

Ruokavirasto järjestää trikiinitutkimuskurssin, mikäli ainakin viisi henkilöä ilmoittautuu kurssille. Kurssi pidetään Oulussa, eläinterveystutkimuksen yksikössä, Elektroniikkatie 5, Oulu. Kurssi on maksullinen.

Trikiinitutkimuskurssi on valtioneuvoston asetuksen 152/2015 ja komission asetuksen EU 2015/1375 vaatimusten mukainen ja se sisältää luentoja, laboratoriotyöskentelyä ja kirjallisen loppukuulustelun. Lihantarkastukseen liittyviä trikiinitutkimuksia tekeviltä henkilöiltä, jotka eivät ole eläinlääkäreitä, edellytetään kurssin ja siihen liittyvän kuulustelun suorittaminen.

Trikiinitutkimuskurssille osallistuvilta henkilöiltä vaaditaan perehtyneisyyttä laboratoriotoimintaan mm. työturvallisuuden vuoksi. Osallistujilla on oltava ennen kurssille osallistumista hankittu laboratorioalan koulutus, työkokemusta tai harjoittelu/perehdytys trikiinitestauksesta ja tästä on pyydettäessä esitettävä todistus Ruokavirastolle.

Sivu on viimeksi päivitetty 24.4.2024