Ekonomi
Verksamhetens kostnader 128,1 miljoner
Personalkostnader 70,0 miljoner
Köp av tjänster 55,1 miljoner
Driftskostnader netto 90,9 miljoner
Finansiering
Budgetfinansiering 68 %
Avgiftsbelagd verksamhet och annan finansiering 32 %
Personal
1035,7 årsverken
Sjukskrivningsdagar 10,6 arbetsdagar/årsv.
Medelålder 48,1
Arbetstillfredsställelse (1–5) 3,68
Utbildningsnivå
Högre högskoleutbildning 48 %
Lägre högskoleutbildning 21 %
Forskarutbildning 11 %
Annan utbildning 20 %
Betalda stöd
Jordbruk och utveckling av landsbygden 2 miljarder, varav andelen odlarstöd 1,75 miljarder.
E-tjänstens andel
Arealbaserade stöd 95 %
Företags-, projekt- och strukturstöd 98 %
E-tjänstens driftssäkerhet
98,7–100 %
Tillsyn och kontroller
Livsmedelssäkerhet 3688 st.
Djurens hälsa och välfärd 2423 st.
Växtproduktion 19 302 st.
Köttbesiktning 400,8 (milj. kg)
Kundupplevelse
3,09/4,0
Forskning
Refererade vetenskapliga publikationer 33 st.
Andra vetenskapliga publikationer 9 st.
ruokavirasto.fi
1,4 miljoner unika besökare
7,8 miljoner innehållsvisningar
Laboratorieundersökningar
Totalt 369 429 st.
Livsmedelssäkerhet 141 835 st.
Djurens hälsa och välfärd 183 818 st.
Förutsättningar för växtproduktion och växtproduktion 43 776 st.