Ihmisten kotimaisten EHEC-tapausten ja nautojen STEC-kantojen yhteyden selvittäminen

Tavoitteet:  

Tavoitteena on selvittää ihmisten kotimaisten EHEC-tapausten ja nautojen STEC-kantojen yhteyttä jotta naudanlihantuotannon STEC-ohjelmaa voidaan uudistaa tutkitun tiedon perusteella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Ruokaviraston bakteerikantoja verrataan kokogenomisekvensointiin perustuvalla tyypitysmenetelmällä. Samalla luodaan harmonisoitu menetelmä STEC-bakteerien vertailuun laitosten välillä.

Asiasanat:

EHEC-tartunta, zoonoosi, suolistotulehdus, naudat

Hankkeen vastuullinen johtaja:

Sinikka Pelkonen, yksikönjohtaja, bakteriologian ja -patologian yksikkö, Ruokavirasto

Ruokaviraston hankevastaava:

Sinikka Pelkonen, yksikönjohtaja, bakteriologian ja -patologian yksikkö

Yhteistyötahot:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Hankkeen vaihe:

Käynnissä

Aloitusvuosi:

2018

Lopetusvuosi:

2019

Hankkeen rahoitukseen osallistuu:

Maa- ja metsätalousministeriön tutkimus- ja kehittämismääräraha

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 10.3.2020