Ajankohtaista elintarvikkeista ja viennistä: tietoa ensi vuodesta, viikon visaisista ja vientimahdollisuuksista

21. joulukuuta 2018

Hankkeille jatkoa ensi vuoteen

Pk-neuvontahanke ja pk-vientihanke jatkuvat vielä ensi vuoden. Myös vientitiimin muut hankkeet saivat jatkorahoituksen. Tämän kunniaksi yhdistimme vuoden viimeiset elintarvikkeiden ja viennin uutiskirjeet.

Tavoitat meidät ensi vuonna näistä sähköposteista: pk-neuvonta@ruokavirasto.fi ja vienti@ruokavirasto.fi.


Ruokavirasto aloittaa vuodenvaihteessa

Ruokavirasto aloittaa toimintansa 1.1.2019, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta yhdistyvät.

Jatkamme toimintaamme normaalisti myös Ruokavirastossa. Uudet internetsivumme osoitteessa www.ruokavirasto.fi palvelevat sinua heti vuoden alusta.

HUOM! Varmista, että käytät 1.1.2019 alkaen vientitodistuksissa ja muissa asiakirjoissa Eviran tilalla Ruokavirastoa (ruotsiksi Livsmedelsverket; englanniksi Finnish Food Authority). Maa- ja metsätalousministeriö on tiedottanut viennin kohdemaita organisaatiouudistuksesta.


Miten allergiat tulisi huomioida joulupöydässä? Voiko glögiä lämmittää vedenkeittimessä?

Muun muassa näihin jouluisiin pohdintoihin löydät vastauksen Viikon visaisista kysymyksistä.


Vinkkejä ja vientipoimintoja


Munatuotteita Etelä-Afrikkaan!

Munatuotteiden vienti Etelä-Afrikkaan on nyt mahdollista. Suomi ja Etelä-Afrikka ovat sopineet munatuotteiden viennissä käytettävästä eläinlääkintötodistuksesta. 


Brexitin vaikutus elintarvikevientiin vielä epävarma

Tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa siitä, mitä muutoksia keväällä 2019 tulee tapahtumaan viennissä Britanniaan. Brexitin vaikutukset elintarvikeviennille riippuvat siitä, saadaanko EU:n ja Iso-Britannian välille siirtymäkauden sopimusta. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme Brexitin vaikutuksista vientiin heti, kun asiasta on lisätietoa saatavilla.


Hyvää joulua ja menestystä vuoteen 2019!

toivottavat pk-hankkeen tontut