Uusia todistuksia lemmikkien viennissä Australiaan

8. marraskuuta 2023

Suomi ja Australia ovat sopineet kahdenvälisesti koirien ja kissojen viennissä käytettävistä todistuksista. Todistuksia tulee käyttää myös matkustettaessa kissan tai koiran kanssa Australiaan. Vientiä tai matkustusta varten tarvitset lemmikille eläinterveystodistuksen sekä tunnistus- ja rabiesrokotevasta-ainetutkimustodistukset. Todistukset myöntää oman kuntasi virkaeläinlääkäri (kunnan/kaupungineläinlääkäri). Jatkossa lemmikkien matkustuksessa tai viennissä tulee käyttää näitä kahdenvälisesti sovittuja todistuksia. Todistuksien lisäksi tarvitset lemmikille tuontiluvan Australian viranomaisilta.

Kun virkaeläinlääkäri myöntää lemmikillesi tunnistustodistuksen ennen rabiesvasta-ainetutkimuksen näytteenottoa ja toimittaa todistuksen Australian viranomaisille, on lemmikin karanteeni Australiaan saapuessa vain 10 vuorokautta. Muuten karanteeni Australiassa on 30 vuorokautta.

Hae lemmikillesi tuontilupa Australian viranomaisilta rabiesvasta-ainetutkimuksen ja virkaeläinlääkärin allekirjoittaman rabiesrokotevasta-ainetutkimustodistuksen jälkeen. Huomioithan myös, että virkaeläinlääkärin tulee tarkastaa lemmikkisi ja myöntää eläinterveystodistus viiden vuorokauden sisällä ennen matkustusta tai vientiä.

Lisätietoja: