Kuukausi-ilmoitus sisämarkkinoilta tuoduista eläinperäisistä elintarvikkeista

Sähköisessä asiointipalvelussa elintarvikealan toimija voi tehdä kuukausi-ilmoituksen EU:n sisämarkkinoilta tuomistaan eläinperäisistä elintarvikkeista (entinen ensisaapumistoimijan kuukausi-ilmoitus).

Sähköiseen asiointipalveluun kirjaudutaan Verohallinnon Katso-tunnuksilla.

Kirjaudu sähköiseen asiointipalveluun

Sähköisen kuukausi-ilmoituksen lähettäminen

 1. Valitse Kirjaudu sähköiseen asiointipalveluun
 2. Valitse lomakepalvelun kieli
 3. Kirjaudu palveluun KATSO-tunnuksilla
 4. Jatka tervetulosivulta ”Jatka sähköiseen asiointipalveluun”
 5. Valitse ilmoituslomake ”Ensisaapumistoimijan kuukausi-ilmoitus” vasemmasta sivupalkista
  TAI
  jatka aiemmin tallennettua luonnosta valitsemalla ”Luonnokset”-kansiosta ilmoitus ja avaa se.
 6. Täytä lomakkeen kaikki kentät (keltaisella merkityt kentät ovat pakollisia tietoja). Ohjeita lomakkeen täyttämiseen löytyy ko. kohdasta kysymysmerkin (?) alta.
 7. Mikäli alasvetovalikosta kohdassa 4 ei löydy oikeaa ensisaapumispaikkaa, tarkista, että Ruokaviraston rekisterissä on oikeat tiedot yrityksestäsi.
 8. Mikäli vastuuhenkilön nimeä kohdasta 5 ei löydy, voit syöttää uuden vastuuhenkilön nimen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen ao. kohtiin.
 9. Tarkista tiedot ja lähetä lomake Ruokavirastoon.
 10. Saat Ruokaviraston vastaanottoviestin ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, mikäli ilmoitus on lähetetty onnistuneesti.
 11. Lähetetty viesti tallentuu ”Lähetetyt ilmoitukset”- ja ”Kaikki ilmoitukset”-kansioihin.
 12. Tarvittaessa keskeneräisen ilmoituksen voi tallentaa luonnoksena ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

Suomi.fi -tunnistautumisen käyttöönotto siirtyy sähköisessä asiointipalvelussa

Suomi.fi -tunnistautumisen käyttöönotto on lykkääntynyt. Sähköisessä asiointipalvelussa jatketaan Verohallinnon Katso -palvelun käyttöä Suomi.fi -valtuuksissa ilmenneiden ongelmien vuoksi.

Ruokaviraston sähköisessä asiointipalvelussa oli tarkoitus ottaa käyttöön Suomi.fi -tunnistautuminen 23.3.2020 alkaen. Kuluneen viikon testauksen aikana on tullut kuitenkin ilmi, että osalle palvelua aikaisemmin käyttäneistä yrityksistä ei palvelun käyttö ole enää mahdollista Suomi.fi -tunnistautumisella.

Tästä syystä sähköisessä asiointipalvelussa jatketaan Katso -palvelun kautta myönnettyjen oikeuksien käyttämistä. Tämä tarkoittaa, että Katso -palvelun roolit ovat edelleen käytössä ilmoitusten tekemisessä.

Asiointipalvelu siirtyy kuitenkin käyttämään Suomi.fi -tunnistautumista myöhemmin vuoden 2020 aikana, kun saadaan varmistettua sen toimivuus kaikille palvelun käyttäjille. Aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoa: ensisaapumisvalvonta@ruokavirasto.fi

Sivu on viimeksi päivitetty 23.3.2020