Tukiehdot: tärkkelysperunapalkkio 2023

Julkaisupäivä: 6. huhtikuuta 2023

↵ Peltotukien hakuopas

Tärkkelysperunapalkkio on EU:n kokonaan rahoittama eli suora tuki, jota maksetaan tärkkelysperunan sopimusviljelystä.

Tukikohtaisten ehtojen lisäksi sinun on

  1. oltava aktiiviviljelijä
  2. noudatettava ehdollisuuden vaatimuksia. 
  3. harjoitettava maatalousmaalla maataloustoimintaa.

Tärkkelysperunapalkkion hakeminen ja tukiehdot

Hae tärkkelysperunapalkkiota Vipu-palvelussa peltotukien haussa. Pienin kasvulohko, josta tukea voidaan maksaa, on 0,05 hehtaaria. Peltotukien hakemisesta ja päivämääristä on kerrottu tarkemmin Peltotukien hakuoppaalla.

Voit saada palkkiota sellaisen tärkkelysperunan viljelyalasta, josta sinulla on viljelysopimus perunatärkkelysteollisuuden kanssa. Tee tärkkelysperunan viljelysopimus 15.6.2023 mennessä. Liitä kopio viljelysopimuksesta tukihakemukseesi Vipu-palvelussa.

Jos peltotukien haussa ilmoittamasi tärkkelysperunan viljelypinta-ala eroaa viljelysopimuksessa olevasta pinta-alasta, sinulle voidaan myöntää palkkiota enintään siltä alalta, joka näistä kahdesta on pienempi.

Tärkkelysperunan omaa siemenlisäysalaa ei saa sisällyttää tärkkelysperunan viljelysopimukseen. Ilmoita tärkkelysperunan siemenlisäys omana kasvulohkona tai kasvulohkoina. Tärkkelysperunan tuotannolla ei tarkoiteta perunahiutaletuotantoa.

Tärkkelysperunapalkkion määrä

Tärkkelysperunapalkkiota voidaan myöntää koko maassa vuosittain enintään 3,7 miljoonaa euroa. Tärkkelysperunapalkkion arvioitu määrä vuonna 2023 on 570 €/hehtaari. Palkkion määrää tarkennetaan ennen sen maksamista, kun tärkkelysperunan palkkiokelpoinen pinta-ala on tiedossa.