Nautarekisteriuudistuksia (Julkaistu 22.3.2018)

20. marraskuuta 2018

22.3.2018

Evira on tehnyt nautarekisteriin liittyviä muutoksia nautojen pitäjien ja viranomaisten toiveesta. Muutoksilla tullaan keventämään ja helpottamaan nautarekisterin käyttöä parantamalla tietojen ajantasaisen ilmoittamisen helpottamista ja poistamalla turhia paperipostituksia.

Huomautusjärjestelmän käyttöönotto sähköisissä ilmoitusväylissä

Nautarekisterin avoimeen rajapintaan (NAVRA) on toteutettu uusia palveluita rajapintaa käyttävien yritysten käyttöönotettavaksi. Uudet rajapintapalvelut sisältävät tapahtumaotteen tiedot, tarkistettavat tapahtumat ja eläimet sekä teurastetut naudat. Uudet rajapintapalvelut mukailevat otekirjeen listauksia eläintenpitäjän ja teurastamon ilmoituksiin liittyvistä huomautuksista, tarkistuksista ja virheistä.

Huomautuksista ja ristiriitaisista kirjauksista saa tätä kautta tiedon reaaliajassa. Uudet palvelut ovat eläintenpitäjien ohjelmistoja toimittavien yritysten käyttöönotettavissa, joten kysy lisää oman järjestelmäsi toimittajalta.

Muutoksia otekirjeajoihin

Otekirjeajoja tullaan vähentämään vuonna 2018 kolmeen ja 2019 kahteen postituserään. 2018 Otekirjeet postitetaan tiloille tammikuussa, maaliskuussa ja syyskuussa.

Otekirjeen sisältöä muutetaan. Syyskuusta alkaen otekirje koostuu ajankohtaisesta tiedotteesta, tarkastettavista tapahtumista sekä teurastetuista naudoista.

Jatkossa voit halutessasi valita postitukseen lisäksi myös tapahtumaotteen ja nautaeläinluettelon. Postituksen sisältöä voi muokata 27.3. alkaen seuraavasti: Mtech Digital Solutionsin internetsivuilla, ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 09 85 666 000 tai sähköpostitse osoitteeseen: nrlomakepalautukset@mtech.fi

Muutokset postituksen sisältöön tulee tehdä viimeistään elokuun aikana. Otekirjeen voi halutessaan tilata kokonaan sähköisessä muodossa Netpostiin. Otekirjeen postitus sähköisesti Netpostiin onnistuu rekisteröitymällä NetPostin käyttäjäksi osoitteessa www.netposti.fi ja valitsemalla Elintarviketurvallisuusvirasto lähettäjäksi.

Vapaiden merkkien luetteloiden postituksiin muutoksia 27.3.2018 alkaen

Jatkossa myöskään vapaiden merkkien luetteloa ei postiteta vapaiden korvamerkkien tilauksen yhteydessä, ellei niiden postitusta erikseen valita. Postituksen sisältöä voi muokata 27.3. alkaen yllä mainituilla tavoilla.