Opas kala-alan laitoksen perustamisesta

Opiskele kala-alan laitoksen perustamisesta tarkemmin oppaasta

Oppaasta saat tietoa muun muassa seuraavista asioista:

  • Miten varmistat, että tila on sopiva kala-alan laitoksellesi?
  • Miten haet laitoksellesi hyväksynnän ja luvan toimintaan viranomaisilta?
  • Mitä laitoksen tiloilta vaaditaan?
  • Mitä muita asioita kala-alan laitoksen toiminnalta vaaditaan?
  • Mitä kala-alan laitoksen henkilökunnalta vaaditaan?
  • Mitä tarkoittaa kala-alan laitoksen omavalvontasuunnitelma?

Voit lukea tai tulostaa oppaan alta joko yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan.

Opas kokonaisuudessaan:

Oppaan osat

Listerian hallinta kala-alalla

Kannattaa tutustua myös Listerian hallinta kala-alalla -verkkokurssiimme. Koulutuksen tavoitteena on, että pystyt tehokkaasti ennaltaehkäisemään listeriaongelmia laitoksessasi. Koulutus on tarkoitettu erityisesti kalajalosteita valmistaville toimijoille.

Lisätietoa aiheeseen liittyen löydät myös Kalastustuotteiden valvonta -ohjeesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.9.2021