Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely elintarvikehuoneistossa: vaaditaanko työntekijältä hygieniapassi tai terveydentilan selvitys salmonellatartunnasta?

Työntekijältä, joka työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita, vaaditaan hygieniapassi (elintarvikelaki 297/2021 19 § 1 mom) ja terveydentilan selvitys salmonellatartunnasta (tartuntatautilaki 1227/2016 ja -asetus 146/2017).

Alla olevassa taulukossa on esitetty esimerkkejä siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei.

Tulostettava taulukko: Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely elintarvikehuoneistossa (pdf, päivitetty 17.6.2021)

THL:n toimenpideohje salmonella tartuntojen ehkäisemiseksi löytyy täältä.  

 

Sivu on viimeksi päivitetty 26.9.2022