Lopetusseminaari 25.10.2018

EU-kalat III: Kotimaisen kalan kilpailukyvyn parantaminen elintarvikkeena ja rehuntuotannossa – muutokset ympäristöperäisten haitta-aineiden pitoisuuksissa

Aika ja paikka: 25.10.2018 Säätytalo, klo 9.30 - 13.00

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Luonnonvarakeskus (Luke) ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) toteuttivat vuosina 2016 - 2018 hankkeen kotimaisen kalan kilpailukyvyn parantamiseksi. EU kalat III -hankkeen tavoitteena on lisätä kotimaisen kalan syöntiä ja siinä tuotettiin tietoa kalastuselinkeinon kehittämiseksi terveydellisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestäväksi. EU-kalat III -hanke täydentää aiempien EU-kalat I- ja II-hankkeiden tuottamia tietoja. Hankkeelle on saatu rahoitusta Valtioneuvoston kanslialta. Valtioneuvoston kanslian kotisivuilla ovat tiedote hankkeen tuloksista ja raportti.

 

Kalatalous Suomessa (pdf)
Jari Setälä, erikoistutkija, Luke

Miksi EU-kalat III-tutkimushanke? (pdf)
Marika Jestoi, ylitarkastaja, Evira

Hankkeen tulokset (pdf)
Hannu Kiviranta, tutkimusprofessori, THL

Vaaralliset aineet kaloissa – missä mennään ympäristön tilan arvioinnissa? (pdf)
Jaakko Mannio, johtava tutkija, SYKE

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023