Ammattilaisten koulutus

Alueelliset koulutukset ja verkkokoulutuksen laatiminen ammatilliseen täydennyskoulutukseen

Hankkeesa on toteutettu yhteistyössä sovittujen alueiden kanssa sote-ammattilaisille ja muille ikääntyneiden parissa toimiville ammattilaisille suunnattua koulutusta ikääntyneiden ruokasuosituksista. Koulutuksia on järjestetty 2022-2023 aikana yhteensä19 alueella ympäri Suomen. Lisäksi olemme laatineet verkkokoulutuksen ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Verkkokoulutusaineisto koostuu moduuleista

  • Pääsisällöt: ravitsemustilan, vajaaravitsemuksen tunnistaminen, ehkäisy ja hoito, ravitsemusterveyden edistäminen, ruokapalvelujen toteuttaminen, ruokailutilanteen merkitys, ikääntyneen ravitsemuksen erityispiirteet ja ikääntyneiden kuntoutus
  • Kehittävä työote työkalujen käyttöönotto, hyvien käytäntöjen juurruttaminen
  • Pääkohderyhmät: hoito-, hoiva- ja kuntoutushenkilöstö, ruokapalveluhenkilöstö, ikääntyneiden ruokailussa mukana oleva ja sitä ohjaava henkilöstö sekä omaishoitajat sekä muut ikääntyneiden kanssa toimivat.

Verkkokoulutus löytyy Ruokaviraston avoime koultuksen sivuilta: https://avoinkoulutus.ruokavirasto.fi/login/index.php

Rekisteröitymisen jälkeen koulutus on vapaasti käytettävissä.

Yhteydenotot, palautteet: Satu Jyväkorpi, satu.jyvakorpi(a)ruokavirasto.fi, p. 029 520 4262

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 16.6.2023