Työikäisten ruokailusuositus

Tekeillä oleva työikäisten ruokailusuositus perustuu kansallisiin ”Kestävää terveyttä ruoasta” -ravitsemussuosituksiin (2024) sekä tutkimusnäyttöön työikäisten ravitsemuksen erityispiirteistä. Se on suunnattu sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisille, ammattikeittiöille, ruokajärjestelmän muille toimijoille, työnantajille, päättäjille, työhyvinvoinnista vastaaville, kuntien hyvinvointijohtajille, järjestöille sekä työikäisille.

Keväällä 2026 julkaistava Työikäisten ruokailusuositus ottaa kantaa työikäisten hyvän ravitsemuksen toteutumiseen työpäivän aikana. Työolosuhteet vaikuttavat ruokatauon asianmukaiseen pitämiseen, mutta myös siihen, onko työntekijällä mahdollisuus syödä työpaikkaruokalassa, käyttää taukopaikkaa, lämmittää ruokaa tai säilyttää sitä asianmukaisesti. Työikäisten ruokailusuosituksessa annetaan käytännön vinkkejä hyvän ravitsemuksen toteuttamiseen monenlaisissa työtilanteissa ja -olosuhteissa. Se sisältää lisäksi tietoa työnantajana, työntekijän, ruokapalvelujen sekä työterveyden roolista ja vastuista sekä työkyvyn ylläpidosta.

Työikäisten ruokasuositusluonnos on nyt kommentoitavana lausuntopalvelu.fi - palvelussa.  Käy antamassa lausunto ja vaikuta. Käsikirjoitusluonnosta voi kommentoida 15.10 asti.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 22.9.2025