Ruokaviraston laboratorio lähettää tutkimustodistukset suojatulla sähköpostilla

Ruokaviraston laboratorio on ottanut vuoden alussa käyttöön suojatun sähköpostin kaikissa tutkimustodistusten sähköpostilähetyksissä valtion yhteisen verkon ulkopuolelle. Muutoksen syynä on asiakkaiden tietosuojan parantaminen. Muutos ei vaikuta kirjepostilla lähetettäviin tutkimustodistuksiin.

Suojattu sähköposti aukeaa sähköpostissa olevasta www-linkistä. Linkkiä ei yleensä kannata avata puhelimesta, koska salattu viesti aukeaa vain siinä laitteessa, jossa se avataan ensimmäisen kerran.

Varsinainen viesti aukeaa linkistä, ja se luetaan www-selaimella. Viestin lukeminen ei vaadi erillistä palveluun kirjautumista.

Tallenna viesti liitteineen omalle laitteellesi heti, kun olet avannut suojatun sähköpostiviestin. Huomioithan, että viesti on avattava 30 päivän kuluessa.

Suojatun sähköpostin avaaminen on sidottu ensimmäisellä kerralla avaamiseen käytetyn selaimen evästetietoihin. Jos sinun tarvitsee avata viesti myöhemmin uudelleen jollain toisella selaimella tai päätelaitteella tai jos useamman henkilön pitää päästä avaamaan viesti, esimerkiksi yhteissähköpostista, sinun täytyy lukita viesti salasanalla.

Viestiä säilytetään turvasähköpostipalvelimella 30 vuorokautta, jonka jälkeen se poistetaan automaattisesti. Sinun on itse ladattava ja tallennettava viesti liitteineen myöhempää käyttöä varten.

Ohje suojatun sähköpostin käytöstä Ruokaviraston laboratorion asiakkaille (pdf)

Tiedote Ruokaviraston verkkosivuilla

Lisätietoja:

informaatikko Maija Maronen, Ruokavirasto, etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi
ylijohtaja Janne Nieminen, Ruokavirasto, etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi

Sivu on viimeksi päivitetty 12.3.2021