logo - Ruokavirasto
Asiointi
  • Etusivu
  • Laboratoriopalvelut
  • Vertailulaboratoriot
  • Ohjeita laboratorioille
  • Toiminta- ja työohjeet

Toiminta- ja työohjeet

Toimintaohjeet

Bakteerikantojen lähettäminen

  • Bakteerikantojen ja elintarvikenäytteiden lähettämisestä Ruokavirastoon (pdf)
  • Liite 1 - Lähetysosoitteet ja lisätietojen antajat

Ruokamyrkytystutkimuksia koskevat ohjeet

  • Näytteiden tutkiminen elintarvike- ja talousvesivälitteisessä epidemiassa (pdf)
  • Ohje laboratorioille siementen idättämiseksi salmonellatutkimusta varten  (pdf) LIITE ohjeistukseen ’Näytteiden tutkiminen elintarvike- ja talousvesivälitteisessä epidemiassa’

Työohjeet

  • Salmonellavalvontaohjelmaan kuuluvien näytteiden käsittely ja koostaminen (pdf)
  • Elatusaineiden toimivuuden varmistamiseen käytettävien mikrobisuspensioiden valmistus (pdf) 

Lisätietoa

Laboratoriotutkimusten lähetteet ja ohjeet

Mittausepävarmuuslaskuri mikrobiologisille määrityksille. (xls)

Ruokamyrkytysepidemiat

Sivu on viimeksi päivitetty 1.12.2020

Ohjeita laboratorioille

Ruokavirasto

PL 100
00027 RUOKAVIRASTO

Yhteystiedot
Palaute
Tietosuojailmoitus
Saavutettavuusseloste
Tietoa sivustosta

 

 


Vaihde 029 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi