Projekten genomför ett utbildningsprogram för livsmedelsexport, utvecklar sektorn för spannmål, oljeväxter och proteingrödor, tar fram mångsidigare exportrutiner för spannmål och spannmålsprodukter samt utvecklar kvalitets- och spårbarhetssystem och producent- och branschorganisationernas verksamhet.
Projekten är landsomfattande och i dem ingår information, säljfrämjande åtgärder och utvecklingsåtgärder.
Projekt 2017–2019
Primärproduktionens kvalitetssystem ger mervärde till produktionskedjan för mjölk, kött och ägg: Djurens hälsa ETT rf
Tid för genomförande: 1.1.2018–31.12.2019
Beviljat understöd: 224 000 euro
Projektet DELICIOATS: Framtagande av en modell för internationell innehållsmarknadsföring av havreprodukter på sociala medier: Fennopromo Oy
Tid för genomförande: 1.4.2018–30.9.2019
Beviljat understöd: 158 400 euro
Proffs på livsmedelsexport: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
Tid för genomförande: 15.12.2017–31.12.2019
Beviljat understöd: 421 117 euro
Projektet Farmers Grain Export: Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC rf
Tid för genomförande: 1.1.2018–31.12.2019
Beviljat understöd: 94 600 euro
Småbryggeriernas kvalitetsarbete: Hämeen Ammattikorkeakoulu Oy
Tid för genomförande: 1.1.2018–31.12.2019
Beviljat understöd: 26 035 euro
PROMO – Multimediakampanj för namnskyddade produkter: Helsingfors universitet Ruralia-institutet
Tid för genomförande: 1.1.2018–31.12.2019
Beviljat understöd: 120 402 euro
Producentorganisationer till ekoutsädes- och trädgårdsproduktionen: Luomuliitto ry
Tid för genomförande: 1.1.2018-30.6.2019
Beviljat understöd: 29 994 euro
Samarbetsprojekt inom sektorn för spannmål, oljeväxter och proteingrödor: Spannmålsbranschens samarbetsgrupp VYR ry
Tid för genomförande: 1.1.2018–31.12.2019
Beviljat understöd: 257 417 euro