Singapore

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Singaporeen. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät Lemmikkien matkustus-sivuiltamme.

Suomesta on viety Singaporeen viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita, sianlihaa, suklaata ja alkoholijuomia.

Tutustu Singaporen vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

SFA:n internetsivuille on koottu kattavasti tietoa elintarvikkeiden vientivaatimuksista Singaporeen. Alta löydät kootusti hyödyllisiä sivuja, joihin kannattaa tutustua ennen vientiä.

Jalostetut elintarvikkeet (processed food)

Jalosteita valmistavien laitosten ei tarvitse rekisteröityä SFA:lle ennen vientiä. Myös esimerkiksi hunaja luokitellaan Singaporessa jalostetuksi elintarvikkeeksi.

Kala ja kalastustuotteet

SFA:n internetsivuilla todetaan, että kalastustuotteita saa tuoda maahan kaikista maista (pl. osterit, katkaravut).

Luomutuotteet

Maakohtaista tietoa luomutuotteiden viennistä löydät luomutuotteiden vienti -sivultamme.

Maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Singaporeen maitotuotteita. Suomella ja Singaporella ei ole virallisesti sovittua eläinterveystodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinterveystodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Munat ja munatuotteet

Munien (non-free-range) vienti Singaporeen on mahdollista ainoastaan Singaporen hyväksymiltä munatiloilta ja munatuotteiden vienti Singaporen hyväksymistä laitoksista. Ota laitos- ja tilarekisteröintiä varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie munia tai munatuotteita Singaporeen, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Singaporen sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Lisätietoa Singaporen vaatimuksista munille ja munatuotteille löydät SFA:n internetsivuilta (kuorimunatmunatuotteet).

Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Eläinterveystodistus täytetään ja myönnetään sähköisessä eCert-järjestelmässä. Singaporen eCert-todistukset tulostetaan normaalille kopiopaperille. Yritys kirjautuu eCert-järjestelmään Suomi.fi-tunnuksilla, ja valvoja tilaa tunnukset pääsynhallinnasta. Saat tarkempia ohjeita eCert-järjestelmän käytöstä ja tunnusten hakemisesta ottamalla yhteyttä ecert@ruokavirasto.fi

Naudanliha, poronliha, sianliha ja siipikarjanliha

Naudan-, poron-, sian- ja siipikarjanlihan vienti Singaporeen on mahdollista ainoastaan Singaporen hyväksymistä laitoksista (teurastamon, leikkaamon ja jalostelaitoksen oltava hyväksyttyjä). Varastolaitokset, joita käytetään lihan tai lihatuotteiden vientilastauspaikkoina, tulee ilmoittaa Ruokavirastoon. Ota laitosrekisteröintiä tai varastolaitoksen ilmoittamista varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie lihatuotteita Singaporeen, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Eläinterveystodistus täytetään ja myönnetään sähköisessä eCert-järjestelmässä. Singaporen eCert-todistukset tulostetaan normaalille kopiopaperille. Yritys kirjautuu eCert-järjestelmään Suomi.fi-tunnuksilla, ja valvoja tilaa tunnukset pääsynhallinnasta. Saat tarkempia ohjeita eCert-järjestelmän käytöstä ja tunnusten hakemisesta ottamalla yhteyttä ecert@ruokavirasto.fi

Sivu on viimeksi päivitetty 1.2.2024