Kontti — maakohtaisia vientivaatimuksia ja todistuksia

Kontista löydät vientitietoa Suomen ja eri maiden välisistä vientisopimuksista, -vaatimuksista ja käytössä olevista todistuksista. Kontin maasivut yhdistävät maakohtaiset tietomme eri vientituotteista. Löydät Kontista myös yleistä tietoa kohdemaasta ja verkostosta, joka auttaa sinua vientiin liittyvissä kysymyksissä.

Etsi Kontti-taulukosta vientitietoa maanosan, maan tai tuotteen perusteella

Kontti-taulukkoon on koottu tietomme näistä tuotteista: elintarvikkeeteläimet, alkiot ja sukusolut sekä rehut, sivutuotteet ja lannoitevalmisteet.

Markkinoillepääsy-sarakkeen selitteet

  1. = Vienti on mahdollista sopivalla vientitodistuksella. Ota yhteyttä yritystäsi valvovaan viranomaiseen. Huom! Kohdemaa voi edellyttää viejän tai tuotteen rekisteröintiä. Muista tarkistaa myös voimassa olevat vientirajoitukset.
  2. = Vienti on mahdollista, mutta kohdemaan on ensin hyväksyttävä viejälaitos. Ota yhteys Ruokavirastoon.
  3. = Vienti ei ole mahdollista. Neuvottelut markkinoillepääsystä ovat kesken.
  4. = Vienti ei ole vielä mahdollista. Viennin aloittaminen vaatisi markkinoillepääsyhankkeen.

Todistusmalli-sarakkeen selitteet

EU = todistuksesta sovittu EU:n ja kohdemaan viranomaisen kesken. Suuri osa EU:n ja kohdemaan välillä sovituista viennin todistusmalleista löytyy sähköisestä todistusmyöntämisjärjestelmästä TRACESista. Lista TRACES-todistuksista (pdf). Huom! Listasta puuttuvat Ison-Britannian todistukset.
FI = todistuksesta sovittu Suomen ja kohdemaan viranomaisen kesken
KOHDEMAA = todistusmalli kohdemaan viranomaisilta
Y = Ruokaviraston yleinen eläinterveystodistus. Varmista, että kohdemaa hyväksyy todistusmallin.

Hae etsimääsi oikean ylälaidan hakutoiminnolla. Voit myös järjestää taulukon sarakkeita aakkos- tai numerojärjestykseen. Taulukko on päivitetty edellisen kerran helmikuussa 2024.

Kontti-taulukko on koottu useista eri tietolähteistä. Pyrimme aina käyttämään luotettavaa, ajankohtaista tietoa. Emme kuitenkaan voi taata esitettyjen tietojen virheettömyyttä.

Sivu on viimeksi päivitetty 29.12.2022