Bosnia ja Hertsegovina

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Bosnia ja Hertsegovinaan. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät Lemmikkien matkustus-sivuiltamme.

Suomesta ei ole viety Bosnia ja Hertsegovinaan viime vuosina juurikaan elintarvikkeita.

Tutustu Bosnia ja Hertsegovinan vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Naudanliha

Kun yrityksesi vie naudanlihaa Bosnia ja Hertsegovinaan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Bosnia ja Hertsegovinan sopimasta todistuksesta löydät ehdot naudanlihan viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta. Pdf-muotoista todistusmallia ei voi tulostaa.

Kalastustuotteet

Kun yrityksesi vie kalastustuotteita Bosnia ja Hertsegovinaan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistus täytetään ja myönnetään sähköisessä eCert-järjestelmässä ja tulostetaan normaalille kopiopaperille. Yritys kirjautuu eCert-järjestelmään Suomi.fi-tunnuksilla, ja valvoja tilaa tunnukset pääsynhallinnasta. Saat tarkempia ohjeita eCert-järjestelmän käytöstä ja tunnusten hakemisesta ottamalla yhteyttä ecert@ruokavirasto.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.1.2024