Yksittäiset asiakirjat

Voit pyytää Ruokaviraston hallussa olevia viranomaiskirjoja ja Ruokaviraston ylläpitämiin tietojärjestelmiin tallennettuja tietoja alla olevalla lomakkeella tai vapaamuotoisesti sähköpostitse.

Pyyntö saada tieto Ruokaviraston hallussa olevan asiakirjan sisällöstä on yksilöitävä riittävästi siten, että pystymme selvittämään, mitä asiakirjaa pyyntö koskee. 

Huom! Ruokavirasto ei enää luovuta henkilötietoja, kuten yhteystietoja, suoramarkkinointia ja mielipide- tai markkinatutkimusta varten toimijoiden Ruokavirastolle antamaan suostumukseen perustuen

Lähetä tietopyyntösi sähköpostitse tai postitse Ruokaviraston kirjaamoon. Ethän lähetä salassa pidettäviä tai arkaluonteisia tietoja/asiakirjoja Ruokaviraston tavanomaiseen sähköpostiin. Käytä sen sijaan Turvaviesti-palveluamme. Turvaviesti-palvelussa viestintä sinun ja Ruokaviraston välillä tapahtuu suojatussa ympäristössä. Viestisi Ruokavirastolle ei lähde käytössäsi olevasta sähköpostista eikä Ruokavirasto liioin vastaanota viestiäsi tavanomaisena sähköpostiviestinä. Palvelu on ilmainen. 

Saat palvelun käyttöösi avaamalla Turvaviesti-palvelun.

  1. Täytä Lähettäjä-kenttään sähköpostiosoitteesi ja valitse Jatka.
  2. Valitse tämän jälkeen Rekisteröidy. Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen rekisteröimistä palveluun. 
  3. Sulje selain ja avaa sähköpostisi. Saat rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen viestin Ruokaviraston noreply-osoitteesta. Viesti sisältää henkilökohtaisen linkin Turvaviesti-palveluun. 
  4. Avaa Turvaviesti-palvelu linkistä. Linkki avautuu Uusi viesti -sivulle.
  5. Täytä vaaditut tiedot. Vastaanottaja on tietopyynnöissä aina kirjaamo@ruokavirasto.fi. Aihe-kenttään pyydämme kirjoittamaan käsittelyn nopeuttamiseksi "Tietopyyntö". Kirjoita viesti ja lisää liitetiedostot (tietopyyntölomake ja mahdolliset liitteet) viestin lopussa. Voit lähettää palvelussa myös kooltaan isoja liitetiedostoja.
  6. Kun tietopyyntö on valmis, valitse Lähetä. Pääset tämä jälkeen tallentamaan ja/tai tulostamaan lähettämäsi viestin.
  7. Tallenna lähettämäsi viesti ja sen liitetiedostot itsellesi turvaviestin lopusta löytyvän Tallenna-painikkeen kautta. Voit myös tulostaa viestin tulostin-kuvaketta käyttäen. Huomioithan, että linkki palveluun on voimassa 30 päivää, jonka jälkeen lähettämäsi viesti poistuu palvelusta. 

Turvaviesti-palvelu lähettää kirjaamollemme sähköpostitse ilmoituksen laatimastasi viestistä ja linkin, jonka kautta pääsemme lukemaan luottamuksellisen viestisi palvelussa. Viestisi tallennetaan liitteineen asianhallintajärjestelmäämme.  

Toimitamme tiedot julkisista viranomaisasiakirjoistamme viimeistään kahden viikon kuluessa pyynnöstä. Jos asian käsittely ja ratkaisu vaativat erityistoimenpiteitä, kuten salassa pidettävien tietojen peittämistä tai muutoin tavanomaista suuremman työmäärän, asia ratkaistaan ja tieto julkisesta asiakirjasta annetaan viimeistään kuukauden sisällä pyynnöstä.  

Asiakirjoja ja tietoja voidaan luovuttaa julkisuuslain (621/1999) mukaisesti EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen asettamissa rajoissa. Julkisuuslain mukaan viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole erikseen säädetty salassa pidettäviksi. Julkisuuslakia sovelletaan myös sähköisiin asiakirjoihin ja rekisteritietoihin. 

Maksullisuus

Julkiset tietoaineistot luovutetaan maksutta silloin, kun luovutus on mahdollista suoraan yksilöityjen hakukriteerien avulla.

Tiedonluovutuksista peritään Ruokaviraston liiketaloudellisen hinnaston mukainen maksu, jos tietoaineistoa joudutaan sovittamaan vastaanottajan tarpeisiin ja tiedonluovutuksen voidaan näin katsoa olevan uuden tietoaineiston koostamista. 

Ruokaviraston tiedonluovutuksen liiketaloudellinen hinnaston löydät kohdasta Ruokaviraston muut suoritteet >  Tiedonluovutukset

Tiedustelut

puh. 029 530 0400 (vaihde)

Jätäthän soittopyynnön, mikäli emme heti pysty vastaamaan puheluusi.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.10.2022