Kasvien tukinarut ja -klipsi

Tällä sivulla kerromme, miten voit kierrättää esimerkiksi kasvihuoneessa ja kasvutunneleissa käyttämäsi kasvien tukinarut, -verkot ja -klipsit sekä avomaalla käyttämiesi tukiseipäiden sidontanauhat. Nämä muovit kuuluvat käytön jälkeen energiajätteeseen. Ohjeistus koskee ammattilaisia, ei yksityisiä kasvihuoneita. 

Puutarhuri on kumartunut tomaatti-istutuksen viereen ja pitää kädessään muovisia tukiklipsejä.

Muovilaadut: PP, biomuovi

Näin käsittelet muovijätteen

Lajittelu ja varastointi: 

  • Varastoi mahdollisimman puhtaana, kuivana ja eri laaduittain lajiteltuina. 

Näin kierrätät tai hävität muovijätteen

  • Tuotteen pakkaaja tai pakatun tuotteen maahantuoja ei vastaa näiden muovien kierrätyksestä. Olet itse vastuussa käytöstä poistettujen muovien kierrätyksen tai jätehuollon järjestämisestä. Käytetyt muovit kuuluvat energiajätteeseen, jos ei ole mahdollisuutta kierrättää.
  • Kun kyse on elinkeinotoiminnassa syntyneestä jätteestä, ole yhteydessä jätehuoltopalveluita tarjoavaan yritykseen. Jos et saa palvelua yritykseltä, ota yhteys kunnan jätelaitokseen.
  • Alueellisesti on erilaisia kierrätysmahdollisuuksia ja niitä kehitetään jatkuvasti.
  • Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy kehittää valtakunnallista järjestelmää muiden kuin tuottajavastuun alaisten maatalousmuovien keräämiseksi ja kierrättämiseksi. Kerääminen alkaa asteittain 2024: paalimuovit, aumamuovit, narut ja langat, verkot, siilopeitteet sekä kauppapuutarhojen muovit.
Sivu on viimeksi päivitetty 24.4.2024