Vanhat likaiset muovit

Tämä sivu koskee käytössä likaantuneita ja esimerkiksi maahan haudattuja muoveja, kuten likaisia paalimuoveja ja niihin liittyviä verkkoja, naruja ja aumamuoveja. Näitä ammattikäytössä syntyneitä muoveja ei voi palauttaa keräysterminaaleihin.

Likaista muovia kauhakuormaajan kauhassa.

Muovilaadut: PP, PVC, EPS

Huom! PVC-muovia ei voi laittaa muovinkeräykseen, vaan se on sekajätettä. 

Näin käsittelet muovijätteen

Lajittelu ja varastointi: 

  • Lajittele likaiset ja vanhat muovit erikseen suursäkkiin tai omaan lavaan. Likaiset muovit hyödynnetään energiantuotannossa. 
  • Varastoi ja säilytä likaiset muovit mahdollisimman kuivina. 

Näin kierrätät tai hävität muovijätteen

  • Pakkaaja tai pakatun tuotteen maahantuoja ei vastaa likaisten, käytettyjen muovien kierrättämisestä. Vastaat itse niiden kierrätyksen tai muun jätehuollon järjestämisestä. Ota ensisijaisesti yhteyttä jätehuoltopalveluita tarjoavaan yritykseen. Jos palvelua ei saa yritykseltä, jätehuoltoa voi pyytää kunnan jätelaitokselta.
  • Selvitä, vastaanottavatko alueesi jäteviranomaiset tai jätehuoltoalan yritykset myös likaisia muoveja. Käytännöt vaihtelevat: esimerkiksi Itä-Suomen Murskauskeskus ottaa/ei ota likaisia muoveja vastaan. Toimita siis itse likaiset paalimuovit ja niihin liittyvät verkot, narut, aumamuovit ja muut muovit käsiteltäviksi. 
  • Kun kyse on elinkeinotoiminnassa syntyneestä jätteestä, ole yhteydessä jätehuoltopalveluita tarjoavaan yritykseen. Jos et saa palvelua yritykseltä, ota yhteys kunnan jätelaitokseen.
Sivu on viimeksi päivitetty 26.5.2022