Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
7. maaliskuuta 2024
Meetvurstista todetun hepatiitti E-viruksen yhteyttä sairastumisiin selvitetään
Ruokaviraston laboratoriotutkimuksissa on todettu hepatiitti E-virusta kotimaisen valmistajan valmistamassa meetvurstissa. Kyseisiä tuote-eriä ei ole enää myynnissä. Elintarvikenäytteitä on tutkittu…
Meetvurstista todetun hepatiitti E-viruksen yhteyttä sairastumisiin selvitetään1. maaliskuuta 2024
Oliiviöljyt vaatimusten mukaisia Suomessa
Ruokavirasto varmisti oliiviöljyjen vaatimustenmukaisuutta vuosina 2022 ja 2023. Kaikkien tarkastettujen ekstra-neitsytoliiviöljyjen laatuluokka vastasi pakkauksessa ilmoitettua luokkaa. Myös…
Oliiviöljyt vaatimusten mukaisia Suomessa22. helmikuuta 2024
Suklaa-nougatkekseissä metalliriski
Lidl on ilmoittanut suklaa-nougat keksien takaisinvedosta. Hollantilaisen valmistajan antaman tiedon mukaan osassa valmistettuja keksejä on mahdollisesti pieniä metallinpaloja. Lidlin takaisinveto…
Suklaa-nougatkekseissä metalliriski19. helmikuuta 2024
Suklaakeksissä metallihippuepäily
Tokmanni vetää myynnistä valikoimissaan olleen tuotteen MERBA Kolmen suklaan keksi 180 g, parasta ennen 5.12.2024 . Tuo tuote-erä saattaa hollantilaisen valmistajan mukaan sisältää metallia. Suomessa…
Suklaakeksissä metallihippuepäily13. helmikuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Uutta ja päivitettyä ohjeistusta elintarvikealalle
Vuoden 2024 ensimmäinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…
Ruokaketjun uutiskirje: Uutta ja päivitettyä ohjeistusta elintarvikealalle12. helmikuuta 2024
Norovirus edelleen yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
Ruokaviraston ja THL:n elintarvike- ja vesivälitteiset epidemiat Suomessa -raportin mukaan vuosina 2020-2022 elintarvikkeiden välityksellä sairastui 2 543, talousveden välityksellä 58 ja uimavesien…
Norovirus edelleen yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa