Oletko perustamassa laitosta, jossa leikataan lihaa tai valmistetaan jauhelihaa, raakalihavalmisteita tai lihavalmisteita? Tältä sivulta saat opastusta toiminnan aloittamiseen.
Kuva: Tussitaikurit Oy
Opiskele liha-alan laitoksen perustamiseen liittyviä asioita verkkokoulutuksen avulla
Suomenkielinen verkkokoulutus on tehty selkosuomeksi. Lisäksi koulutus käännetään englanniksi ja ruotsiksi.
Verkkokoulutus lihalaitoksen perustamisesta
Verkkokoulutuksen sisältö on jaettu useampaan osaan. Kun suunnittelet lihalaitoksen perustamista, tutustu ihan ensiksi osiin Esittely, Perustaminen ja Tilat.
Voit lukea ohjeita liha-alan laitoksen perustamiseen myös tekemästämme tekstioppaasta
Oppaassa on sama sisältö kuin verkkokoulutuksessa, ja myös se on tehty selkosuomeksi. Voit lukea tai tulostaa oppaan alta joko yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan.
Opas kokonaisuudessaan (pdf)
Oppaan osat
- Oppaan esittely (pdf)
- Osa 1, Perustaminen (pdf): yhteenveto liha-alan laitoksen perustamisessa tarvittavista tiedoista.
- Osa 2, Tilat (pdf): tietoja laitoksen tiloihin liittyvistä vaatimuksista.
- Osa 3, Toiminta (pdf): laitosten toiminnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 4, Henkilökunta (pdf): laitosten henkilökunnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 5, Omavalvonta (pdf): tietoa omavalvonnasta. Tämän tiedon avulla voit tehdä laitoksellesi omavalvontasuunnitelman.
- Osa 6, Sanojen selitykset (pdf): Tekstissä on alleviivattu joitakin sanoja. Löydät niiden selitykset osasta 6.
Lisätiedot ja sanojen selitykset
Verkkokoulutuksessa ja oppaassa mainittuihin lisätietoihin löydät linkkejä täältä. Huomaathan, että kaikkea verkkokoulutuksessa mainittua lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.
Verkkokoulutuksessa ja oppaassa alleviivattujen sanojen selitykset löydät täältä.