Macao

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Macaoon. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus -sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Macao on Kiinan kansantasavallan autonominen erityishallintoalue. Suomesta ei ole viety suoraan Macaoon viime vuosina juurikaan elintarvikkeita.

Tutustu Macaon vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Munat ja munatuotteet

Kun yrityksesi vie munia tai munatuotteita Macaoon, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen.  Käytettävä todistusmalli riippuu siitä, viedäänkö tuotteet Macaoon suoraan vai Hongkongin kautta.

Kun yrityksesi vie tuotteet suoraan Macaoon, tarvitset Suomen ja Macaon sopiman eläinterveystodistuksen. Todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta. Käytä Hongkongin kanssa sovittua todistusmallia, jos vienti tapahtuu Hongkongin kautta. 

Naudan-, sian- ja siipikarjanliha ja niistä valmistetut tuotteet

Kun yrityksesi vie naudan-, sian- ja siipikarjanlihaa tai niistä valmistettuja tuotteita Macaoon, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Käytettävä todistusmalli riippuu siitä, viedäänkö tuotteet Macaoon suoraan vai Hongkongin kautta.

Kun yrityksesi vie tuotteet suoraan Macaoon, tarvitset Suomen ja Macaon sopiman eläinterveystodistuksen. Todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta. Käytä Hongkongin kanssa sovittua todistusmallia, jos vienti tapahtuu Hongkongin kautta. 

Sivu on viimeksi päivitetty 2.7.2021