Oiva-arviointiohjeet

Oiva-arviointiohjeet on tarkoitettu kuntien elintarvikevalvojille viranomaiskäyttöön. Ohjeet toimivat valvojien apuna Oiva-arvosanoja määriteltäessä. Yritykset voivat käyttää ohjeita apuna oman toimintansa suunnittelussa.

Arviointiohjenippuja on kaksi:

  1. rekisteröidylle elintarviketoiminnalle, johon kuuluvat elintarvikkeiden myynti, tarjoilu ja teollinen valmistus (vilja, kasvis, hedelmät, marjat, juomat, valmisruoat, ravintolisät, erityisruokavaliovalmisteet) sekä kuljettaminen ja varastoiminen.
  2. hyväksytyille elintarvikehuoneistoille, johon kuluvat maitoala, liha-ala, kala-ala, muna-ala ja varastot.

Rekisteröidyn elintarviketoiminnan Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf)
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.

Hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf)
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.

Rekisteröity elintarviketoiminta: LIITE 1, Oiva-arviointiohje 6.2. Jäähdytettyjen tilojen ja kylmässä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilahallinta (pdf)
Sisältö löytyy myös luvusta 06 Elintarvikkeiden lämpötilojen hallinta

Rekisteröity elintarviketoiminta: LIITE 1, Oiva-arviointiohje 6.9 Lämpötilahallinta myynnissä ja tarjoilussa (pdf)
Sisältö löytyy myös luvusta 06 Elintarvikkeiden lämpötilojen hallinta

Hyväksytyille elintarvikehuoneistoille: LIITE 2, Oiva-arviointiohje 6.2. Jäähdytettyjen tilojen ja kylmässä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilahallinta (pdf)
Sisältö löytyy myös luvusta 06 Elintarvikkeiden lämpötilojen hallinta

 

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023