Kokonaisen eläimen lähettäminen tutkimukseen

Voit tuoda kokonaiset eläimet Ruokavirastoon itse, lähettää Matkahuollon kautta (enintään 35 kg), tai lähettää sopimuskuljettajien kautta: TavaraTaxi Oy (enintään 500 kg painavat) tai Itä-Suomessa myös Kuljetus Raati Oy (enintään 75 kg painavat). Posti ei kuljeta kokonaisia eläimiä. Viilennä näyte ennen pakkaamista ja huolehdi, ettei pakkaus pääse kuljetuksen aikana vuotamaan. Lämpimällä säällä ja pitkissä kuljetuksissa lisää tarvittaessa kylmävaraajia pakkauksen. Lue pakkausohjeet

Vaarallisten aineiden kuljetus (VAK-lähetys)

UN3373-luokiteltuja kokonaisia eläimiä ei voi kuljettaa kuljetusyhtiöiden kautta, ole tällöin yhteydessä läänineläinlääkäriin.

Iltaisin ja viikonloppuisin ovat käytettävissä myös Ruokaviraston näytekylmiöt.

Lähettäminen Matkahuollon kautta, paino korkeintaan 35 kg

Lähetä näyte Matkahuollon omista toimipaikoista tai MH:n asiamiespisteistä Pikapakettina. Paketin lähetystä ei voi ostaa Matkahuollon internetsivulta. Katso Matkahuollon palvelupistehausta lähin toimipaikkasi: kirjoita postitoimipaikka tai postinumero, suodata hakua valitsemalla paketin lähettäminen ja nouto sekä kaikenkokoiset paketit. Matkahuollon noutopisteisiin ei oteta paketteja lähetettäväksi, älä myöskään käytä pakettiautomaattia. Lisää osoitekorttiin aina vastaanottajan matkapuhelinnumero (löytyvät lähetteistä).

Lähettäminen sopimuskuljettajien kautta

Tilaa TavaraTaxin kuljetus haluamaasi noutopisteeseen palvelunumerosta 0100 6100. Ilmoita noutoa tilattaessa, mihin Ruokaviraston toimipisteeseen näyte on matkalla. Sovi soiton yhteydessä noutoaika sekä mahdollisesti lisäpalveluna nouto reittiliikenteen ulkopuolisesta noutopaikasta. Noutoaika määräytyy kuljetusauton liikkeiden mukaan. TavaraTaxin reittiliikennekartta on heidän verkkosivuillaan.

Itä-Suomessa Iisalmen suunnalla alle 75 kg paketteja kuljettaa myös Kuljetus Raati Oy. Tilaa kuljetus puhelimitse 050 570 6100.

Ruokavirasto laskuttaa TavaraTaxin ja Kuljetus Raadin kuljetuksen tutkimuslaskutuksen yhteydessä tutkimuksen tilaajalta. Hintaan vaikuttavat noutopiste sekä sen etäisyys tavallisesta reittilinjasta, kuljetusmatkan pituus sekä paketin paino. Hinta-arvio annetaan kuljetuksen tilauksen yhteydessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.4.2021