Kokonaisen eläimen lähettäminen tutkimukseen

Voit tuoda kokonaisen eläimen Ruokavirastoon itse, lähettää Matkahuollon tai  sopimuskuljettajien TavaraTaxi Oy sekä Itä-Suomessa myös Kuljetus Raati Oy kautta. Posti ei kuljeta kokonaisia eläimiä. Viilennä näyte ennen pakkaamista ja huolehdi, ettei pakkaus vuoda kuljetuksen aikana. Lämpimällä säällä ja pitkissä kuljetuksissa lisää tarvittaessa kylmävaraajia pakkauksen. Lue pakkausohjeet ja pakkauksen merkinnät. 

Iltaisin ja viikonloppuisin ovat käytettävissä myös Ruokaviraston näytekylmiöt.

Vaarallisten aineiden kuljetus (VAK-lähetys)

UN3373-luokiteltuja kokonaisia eläimiä ei voi kuljettaa kuljetusyhtiöiden kautta, ole tällöin yhteydessä läänineläinlääkäriin.

Lähettäminen Matkahuollon kautta, paino korkeintaan 35 kg

Lähetä näyte Matkahuollon omista palvelupisteistä tai asiamiespisteistä Pikapakettina. Paketin lähetystä ei voi ostaa Matkahuollon internetsivulta. Katso Matkahuollon palvelupistehausta lähin toimipaikkasi: kirjoita postitoimipaikka tai postinumero, suodata hakua valitsemalla paketin lähettäminen ja nouto sekä kaikenkokoiset paketit ja pikapaketit. Matkahuollon muihin palvelupisteisiin, noutopisteisiin tai automaatteihin ei vastaanoteta näytelähetyksiä. Lisää osoitekorttiin vastaanottajan matkapuhelinnumero ja vastaanottajan asiakasnumero. Puhelin- ja asiakasnumerot löydät Lähetysohjeet ja -osoitteet sivulta.

Lähettäminen sopimuskuljettajien kautta

Tilaa TavaraTaxin kuljetus haluamaasi noutopisteeseen palvelunumerosta 0100 6100. Ilmoita noutoa tilattaessa, mihin Ruokaviraston toimipisteeseen näyte on matkalla. Sovi soiton yhteydessä noutoaika sekä mahdollisesti lisäpalveluna nouto reittiliikenteen ulkopuolisesta noutopaikasta. Noutoaika määräytyy kuljetusauton liikkeiden mukaan. TavaraTaxin reittiliikennekartta on heidän verkkosivuillaan. Lähetyksen paino voi olla enintään 500 kg, mutta isokokoiset yli 100 kg painavat näytteet, joiden käsittelyssä tarvitaan apua, on tuotava Ruokaviraston toimipaikkaan aukioloaikana, jolloin avustava henkilökunta on paikalla. Lähetys saa painaa enintään 100 kg, jos tilaat kuljetuksen kylmiöstä/jätettäväksi kylmiöön.

Itä-Suomessa Iisalmen suunnalla alle 75 kg paketteja kuljettaa myös Kuljetus Raati Oy. Tilaa kuljetus puhelimitse 050 570 6100.

Ruokavirasto laskuttaa TavaraTaxin ja Kuljetus Raadin kuljetuksen tutkimuslaskutuksen yhteydessä tutkimuksen tilaajalta. Hintaan vaikuttavat noutopiste sekä sen etäisyys tavallisesta reittilinjasta, kuljetusmatkan pituus sekä paketin paino. Hinta-arvio annetaan kuljetuksen tilauksen yhteydessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.1.2022