Pakkausohjeet

Yleistä

  • Jos epäilet näytteessä eläintautilain mukaisia helposti leviäviä tai vaarallisia eläintauteja, ota aina ennen lähettämistä yhteys läänineläinlääkäriin.
  • Jäähdytä kaikki näytteet lähelle +0 °C ennen pakkaamista. Pakkaa kesäaikana kylmävaraajia mukaan.
  • Noudata kuljetusyhtiöiden (mm. Postin ja Matkahuollon) antamia ohjeita (muun muassa pakkaaminen, painorajat ja pakettien merkintä).
  • Varmistu, ettei pakkaus vuoda. Paketissa tulee aina olla kaksi vuotamatonta pakkauskerrosta (muovia) ja riittävästi imeytysainetta (sanomalehtipaperia, talouspaperia ynnä muuta sellaista), jotta kaikki näytteestä valuva neste voi imeytyä siihen. Lähettäjä on vastuussa siitä, että pakkaus on vuotamaton.

Pakkausohjeet 

Pakkaa kaikki näytelähetykset lopuksi tukevaan ulkopakkaukseen, joka kestää kuljetuksen kolhut. Muista pakata mukaan muovipussiin suljettu lähete. Kuvalliset ohjeet päällyspakkauksen ja merkintöjen tekoon.

Ulkopakkauksena pienille lähetyksille käy kuplamuovipussi, isommille tukeva pahvi- tai styroxlaatikko. Teippaa laatikko kiinni huolellisesti leveällä teipillä ja vahvista tarvittaessa pohja. Laatikossa oleva tyhjä tila tulee täyttää sopivalla täytemateriaalilla, kuten sanomalehdillä.

Postin kautta lähetettävät (enintään 35 kiloa, ei saa lähettää kokonaisia eläimiä)

Käytä ulkopakkauksena musta-keltaraitaisia pahvipakkauksia, tai muuta pahvilaatikkoa tai styroxpakkausta, jonka ympärille vedetään keltamustaraitaista teippiä. Teippiä voi ostaa esim. rautakaupoista, (sitä myydään muun muassa kauppanimillä huomioteippi tai varoitusteippi). Lisää tarra tai merkintä UN 3373, biologinen aine, kategoria B. Valitse paketteina lähetettäviin ”Särkyvää”-lisäpalvelu.

Matkahuollon kautta lähetettävä (enintään 35 kg).

Lisätietoa lemmikkieläimen lähettämisestä ruumiinavaukseen

TavaraTaxin kautta lähetettävä (myös yli 35 kg painavat)

Pakkaa näyte huolellisesti näiden sivujen ohjeiden mukaisesti ja varmista, ettei ulkopakkaus pääse vuotamaan läpi. Merkitse pakkauksen päälle mihin toimipisteeseen paketti on menossa sekä ”eläinperäinen näyte – vapautettu.”

Sivu on viimeksi päivitetty 27.7.2020