Rabiesrokotevasta-ainetutkimukset

Rabiesrokotevasta-ainetutkimukset

 

Rokoteraivotautivasta-aineiden määritys vaaditaan eläimiltä, jotka viedään tiettyihin raivotautivapaisiin maihin, joiden tuontimääräykset edellyttävät tutkimusta.

Tulos 0,5 tai > 0,5 osoittaa riittävää vasta-ainetasoa ja eläimen voi tällaisen raivotautivasta-ainetutkimustuloksen puolesta viedä, jos muut viennin edellytykset täyttyvät. Jos tulos on < 0,5, ei eläimellä ole vientiin vaadittavaa vasta-ainetasoa.

Lähetteeseen tulee aina merkitä mikrosiru- tai tatuointinumero. Ruokavirasto suosittelee, että lähetteenä käytetään Ruokaviraston lähetettä raivotaudin vasta-ainetutkimukseen (linkki oikealla). Näyte (seerumi tai veri) ei saa sisältää antikoagulantteja. Kokoverta tarvitaan noin 2-3 ml ja seerumia noin 1 ml. Lähetys: jäähdytettynä samana päivänä. Säilytys: tarvittaessa kokoveri viikonlopun yli jääkaapissa, ei saa jäätyä. Erotettu seerumi jääkaapissa viikonlopun yli, pakastettuna pidempään.

Omistaja maksaa kaikki kulut liittyen näytteiden lähettämiseen tutkimusten lisäksi. EU:n ulkopuolelta ei näytteitä oteta lentorahtina vaan ne on toimitettavana kuriiripalvelun kautta Ruokavirastolle ja omistaja maksaa kaikki lähetyksen kulut.

Maksu suoritetaan laskulla ilmoitettujen tietojen mukaisesti ja suorituksessa tulee viitata laskunumeroon (Invoice number). Maksu maksetaan käyttäen laskussa olevaa viitettä. Lasku ei tule vastauksen yhteydessä, vaan se tulee myöhemmin tilaajan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen. Lasku voidaan pyydettäessä lähettää myös sähköpostilla. Tutkimusmaksua ei saa maksaa enää etukäteen.

Näytteet tutkitaan saapumisjärjestyksessä. Vastaukset pyritään toimittamaan 2 viikon kuluessa näytteen saapumisesta.

 

Vasta-ainetutkimusten kyselyt: 

rabieskyselyt@ruokavirasto.fi

puh. 050 3510309

Lähetysosoite

Ruokavirasto Helsinki 

Ruokavirasto, virologia, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki

Pakkausohjeet

Lähetysohjeet- ja osoitteet

 

Sivu on viimeksi päivitetty 14.5.2024