Rabiesrokotevasta-ainetutkimukset

Rokoteraivotautivasta-aineiden määritys vaaditaan eläimiltä, jotka viedään tiettyihin raivotautivapaisiin maihin, joiden tuontimääräykset edellyttävät tutkimusta.

Tulos 0,5 tai > 0,5 osoittaa riittävää vasta-ainetasoa ja eläimen voi tällaisen raivotautivasta-ainetutkimustuloksen puolesta viedä, jos muut viennin edellytykset täyttyvät. Jos tulos on < 0,5, ei eläimellä ole vientiin vaadittavaa vasta-ainetasoa.

Tutkimusmaksua ei saa maksaa enää etukäteen. Maksu suoritetaan laskulla ilmoitettujen tietojen mukaisesti ja suorituksessa tulee viitata laskunumeroon (Invoice number). Maksu maksetaan vasta, kun lasku saapuu, käyttäen laskussa olevaa viitettä. Lasku ei tule vastauksen yhteydessä, vaan se tulee myöhemmin tilaajan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen. Lasku voidaan pyydettäessä lähettää myös sähköpostilla.

Lähetteeseen tulee aina merkitä mikrosiru- tai tatuointinumero. Ruokavirasto suosittelee, että lähetteenä käytetään Ruokaviraston lähetettä raivotaudin vasta-ainetutkimukseen. Näyte (seerumi tai veri) ei saa sisältää antikoagulantteja.

Omistaja maksaa kaikki kulut liittyen näytteiden lähettämiseen tutkimusten lisäksi. EU:n ulkopuolelta ei näytteitä oteta lentorahtina vaan ne on toimitettavana kuriiripalvelun kautta Ruokavirastolle ja omistaja maksaa kaikki lähetyksen kulut.

Vasta-ainetutkimusten kyselyt: 

rabieskyselyt@ruokavirasto.fi

Näytteet tutkitaan saapumisjärjestyksessä. Vastaukset pyritään toimittamaan 2 viikon kuluessa näytteen saapumisesta.

Lähetysosoite

Ruokavirasto Helsinki 

Ruokavirasto, virologia, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki