• Driftavbrott i Livsmedelsverkets e-tjänster från och med 23.5 kl. 16.15.  Årendetjänster går att använda som vanligt igen senast på måndagen den 2 december 2024 klockan 8. Tjänsterna kan vara tillgängliga redan tidigare. Läs mer
  • Driftavbrott i Livsmedelsverkets e-tjänster 26.5 mellan kl. 15 och 16. Avbrottet beräknas pågå i några minuter. Läs mer

Djupfrysta grönsaker

Listeriabakterier har regelbundet konstaterats i analyser av djupfrysta grönsaker. Personer, som hör till riskgrupper i fråga om listeria, rekommenderas att inta djupfrysta grönsaker endast ordentligt upphettade. Dessutom bör alla konsumenter följa tillverkarens eventuella upphettningsanvisningar på förpackningen.

Storkök (till exempel i ålderdomshem, servicehem och sjukhus) som lagar mat åt personer, som hör till riskgrupper i fråga om listeria, bör upphetta djupfrysta grönsaker före servering. Lägg till dem i salladen först efter ordentlig upphettning och nedkylning.

Sidan har senast uppdaterats 15.11.2022