Statens regionförvaltning förnyas vid årsskiftet 2025‒26. Regionförvaltningsverkens djur- och livsmedelsuppgifter överförs till Livsmedelsverket. I samband med ändringen kan webbplatsen ha brister de första dagarna i januari. Dessutom uppgifterna inom landsbygdsutveckling samt jordbruks- och livsmedelsekonomi överförs från NTM-centralerna till livskraftscentralerna. Detta medför ett driftavbrott i e-tjänsterna för landsbygdens utvecklingsstöd under perioden 1–7 januari 2026.

E101 - Riboflaviner

additiv grupp
Livsmedelsfärger

Färg Gul-orange

beskrivning
Riboflavin är det samma som vitamin B2 som förekommer i lever, hönsägg, mjölk, grönsaker och jäst. Färgämnet framställs ändå vanligen kemiskt eller mikrobiologiskt. Får användas i bl.a. drycker, efterrätter, glass, godis, kaffebröd, grönsakskonserver, senap, soppor och såser. Inga mängdbegränsningar.

Godtagbart dagligt maximalt intag (ADI)
0,5 mg/kg/dygn, överdosering av vitamin B2 är inte sannolik