Exempel på förvaringstemperatur för livsmedel i en restaurang
Färska oförpackade fiskeriprodukter: 0 – 2 °C
Färska förpackade fiskeriprodukter: 0 – 3 °C
Upptinade räkor, kokta och nedkylda kräftor och musslor: 0 – 3 °C
Kallrökt eller gravad fisk: 0 – 3 °C
Övriga fiskerieprodukter förpackade i vakuum eller en skyddande atmosfär, till exempel rökt fisk: 0 – 3 °C
Sushi och levande musslor: högst 6 °C
Saltad fiskrom: 0 – 3 °C
Köttfärs och mald lever: högst 4 °C
Rått eller marinerat kött: högst 6 °C
Uppskurna grönsaker och groddar: högst 6 °C
Mjölk och grädde och mjölkbaserade produkter som inte har pastöriserats eller genomgått någon liknande behandling (t.ex. färskost av obehandlad mjölk): högst 6 °C
Mjölkbaserade produkter, i framställningen av vilka det ingår åtminstone pastörisering eller motsvarande behandling (till exempel mjölkdryck, matgrädde, surmjölk, yoghurt, filbunke och ost): högst 8 °C.
Färdigmat, korv, pålägg, grädd- och färskostkakor och -bakelser: högst 6 °C
Kortvariga avvikelser (max 3 °C) från temperaturerna är tillåtna.
Exempel på förvarings- och transporttemperaturer i en godkänd anläggning i fiskbranchen
Färska fiskeriprodukter, osaltad rom, upptinade ickebearbetade fiskeriprodukter, kokta och kylda kräftdjur och blötdjur: 0 - 2 °C.
Kallrökta eller gravade fiskberedningar och bearbetade fiskeriprodukter vakuumförpackade eller förpackade i modifierad atmosfär, saltad rom: 0 - 3 °C
Sushi och levande musslor och annan bearbetad fisk: högst 6 °C.
Kortvariga avvikelser (max 3 °C) från temperaturerna är tillåtna.
Exempel på förvarings- och transporttemperaturer i en godkänd anläggning i köttbranchen
annan kött än kött av fjäderfä: högst 7 °C
inälvor av andra djur än fjäderfä: högst 3 °C
kött och inälvor av fjäderfä: högst 4 °C
köttfärs och maskinellt separerat kött: högst 2 °C
köttberedningar: högst 4 °C
djupfryst eller fryst kött/köttprodukter: -18 °C eller kallare
fryst kött av fjäderfä: -12 °C eller kallare.
Kortvariga avvikelser (max 3 °C) från temperaturerna är tillåtna.