Thaimaa

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Thaimaahan. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus -sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Suomesta on viety Thaimaahan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita, rehuraaka-aineita ja alkoholijuomia.

Tutustu Thaimaan vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Thaimaahan maitotuotteita. Suomella ja Thaimaalla ei ole virallisesti sovittua eläinterveystodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinterveystodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Eläimet, alkiot ja sukusolut

Siitosmunat ja untuvikot

Siitosmunien ja untuvikkojen vienti Thaimaahan on mahdollista ainoastaan Thaimaan hyväksymistä laitoksista. Kun yrityksesi vie siitosmunia tai untuvikkoja Thaimaahan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Thaimaan sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Rehut, sivutuotteet ja lannoitteet

Rehuksi tarkoitettu käsitelty siipikarja- ja sikaperäinen eläinvalkuainen

Rehuksi tarkoitetun käsitellyn siipikarja- tai sikaperäisen eläinvalkuaisen vienti Thaimaahan on mahdollista ainoastaan Thaimaan hyväksymistä laitoksista. Thaimaan viranomainen tarkastaa hyväksyntää hakevat laitokset. Ota laitosrekisteröintiä varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie käsiteltyä siipikarjaperäistä eläinvalkuaista Thaimaahan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Thaimaan sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Kun yrityksesi vie käsiteltyä sikaperäistä eläinvalkuaista Thaimaahan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Thaimaan sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistus täytetään ja myönnetään sähköisessä eCert-järjestelmässä ja tulostetaan normaalille kopiopaperille. Yritys kirjautuu eCert-järjestelmään Suomi.fi-tunnuksilla, ja valvoja tilaa tunnukset pääsynhallinnasta. Saat tarkempia ohjeita eCert-järjestelmän käytöstä ja tunnusten hakemisesta ottamalla yhteyttä ecert@ruokavirasto.fi

Ruokavirastossa on käynnissä nautaperäisen eläinvalkuaisen markkinoillepääsyhanke, mutta hyväksyntäprosessi on vielä kesken.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.2.2022