Peru

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Peruun. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus-sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Suomesta ei ole viety Peruun viime vuosina juurikaan elintarvikkeita.

Tutustu Perun vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

EU:lla on kauppasopimus Perun, Ecuadorin ja Kolumbian kanssa.

Elintarvikkeet

Maito ja maitotuotteet

Maidon ja maitotuotteiden vienti Peruun ei edellytä Perun laitoshyväksyntää, vaan vienti on mahdollista EU-hyväksytyistä elintarvikehuoneistoista. Perulaisen tuojan on rekisteröidyttävä Perun toimivaltaiseen viranomaiseen DIGESAan.

EU ja Peru ovat sopineet viennissä käytettävästä TRACES-todistuksesta maidolle, kermalle, heralle ja juustolle sekä tietyille jalostetuille maataloustuotteille. Todistus kattaa seuraavat tullinimikkeet: 0401; 0402; 0404; 0406; 1901; 3502 21 06.

Kun yrityksesi vie yllä mainittuja tuotteita Peruun, tarvitset erän mukaan TRACES-todistuksen. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. TRACES-todistus haetaan ja myönnetään sähköisessä TRACES-todistusjärjestelmässä.

Sivu on viimeksi päivitetty 8.7.2021