Kirgisia

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Kirgisiaan. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät Lemmikkien matkustus-sivuiltamme.

Kirgisia on yksi Euraasian talousliiton maista. Euraasian talousliittoon kuuluvat myös Armenia, Kazakstan, Valko-Venäjä ja Venäjä. Suomesta ei ole viety Kirgisiaan viime vuosina juurikaan elintarvikkeita.

Tutustu Kirgisian vientivaatimuksiin tämän, Euraasian talousliitto - ja vientilaitokseksi hyväksyminen -sivujen tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Viennissä tarvittavat todistukset

Voit käyttää viennissä Kirgisiaan mahdollisesti EU:n ja Tulliliiton sopimia eläinterveystodistusmalleja tai Euraasian talousliiton yleiseläinterveystodistuksia (forma-todistukset). EU ei ole sopinut kahdenvälisistä todistuksista Kirgisian kanssa.

Euraasian talousliiton yleistodistusmallit löytyvät venäjäksi Euraasian talousliiton komission internetsivuilta. Jos haluat aloittaa uuden Euraasian talousliiton yleistodistuksen käytön, ota yhteyttä euraasia@ruokavirasto.fi. 

Sivu on viimeksi päivitetty 5.10.2023