Oiva-arviointiohjeet on tarkoitettu kuntien elintarvikevalvojille viranomaiskäyttöön. Ohjeet toimivat valvojien apuna Oiva-arvosanoja määriteltäessä. Yritykset voivat käyttää ohjeita apuna oman toimintansa suunnittelussa.
Arviointiohjenippuja on kaksi:
- rekisteröidylle elintarviketoiminnalle, johon kuuluvat elintarvikkeiden myynti, tarjoilu ja teollinen valmistus (vilja, kasvis, hedelmät, marjat, juomat, valmisruoat, ravintolisät, erityisruokavaliovalmisteet) sekä kuljettaminen ja varastoiminen.
- hyväksytyille elintarvikehuoneistoille, johon kuluvat maitoalan, liha-alan, kala-alan ja muna-alan laitokset.
Rekisteröidyn elintarviketoiminnan Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf)
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.
Hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen Oiva-arviointiohjeiden sisällysluettelo (pdf)
Sisällysluettelo löytyy myös Oiva-ohjeiden alaluvuista.
Rekisteröity elintarviketoiminta: LIITE 1, Oiva-arviointiohje 6.2. Kylmänä säilytettävät elintarvikkeet (pdf)
Sisältö löytyy myös luvusta 06 Elintarvikkeiden lämpötilojen hallinta
Rekisteröity elintarviketoiminta: LIITE 2, Oiva-arviointiohje, 7. Myynti ja Tarjoilu –ohjeisiin liittyvät lämpötilavaatimukset (pdf) Sisältö löytyy myös luvusta 07 Myynti ja tarjoilu