Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloille ravintolassa
Tuore kala ja sulatetut katkarapupakasteet, keitetyt ravut ja simpukat: enintään 2 °C (Celsius)
Kylmäsavustettu ja graavisuolattu kala: 0 – 3 °C
Suojakaasuun tai vakuumiin pakattu savukala: 0 – 3 °C
Jauheliha ja jauhettu maksa: enintään 4 °C
Paloitellut kasvikset ja idut: enintään 6 °C
Sushi ja elävät simpukat: enintään 6 °C
Maito ja kerma: enintään 6 °C
Valmisruoat, makkarat, leikkeleet, raaka tai marinoitu liha, kerma- ja tuorejuustokakut ja –leivokset: enintään 6 °C
Jugurtit, kermaviilit, smetana ja useimmat juustot: enintään 8 °C
Lyhytaikaiset poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.
Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys-, ja kuljetuslämpötiloille lihaleikkaamossa, raakalihavalmistelaitoksessa ja jauhelihan valmistuslaitoksessa
muu kuin siipikarjan liha: 7 °C tai kylmempi
siipikarjan liha: 4 °C tai kylmempi
sisäelimet: 3 °C tai kylmempi
jauheliha: 2 °C tai kylmempi
raakalihavalmisteet: 4 °C tai kylmempi
pakastettu tai jäädytetty liha/lihatuotteet: – 18 °C tai kylmempi
jäädytetty siipikarjanliha: – 12 °C tai kylmempi.
Jos kuljetus kestää pidempään kuin kaksi tuntia, kuljetusajoneuvossa on oltava tallentava lämpötilanhallintajärjestelmä.