Malesia

Suomesta on viety Malesiaan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita, myllyteollisuustuotteita ja rehuraaka-aineita.

Tutustu Malesian vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Luomutuotteet

Maakohtaista tietoa luomutuotteiden viennistä löydät luomutuotteiden vienti -sivultamme.

Maitotuotteet

Maitotuotteiden vienti Malesiaan on mahdollista ainoastaan Malesian hyväksymistä laitoksista. Ota laitosrekisteröintiä varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi

Suomella ja Malesialla ei ole virallisesti sovittua eläinlääkintötodistusmallia maitotuotteille. Voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinlääkintötodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Eläimet, alkiot ja sukusolut

Siitossiat

Kun yrityksesi vie siitossikoja Malesiaan, tarvitset eläinten mukana eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Malesian sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden eläinten viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.11.2020