Iran

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Iraniin. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus -sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Suomesta ei ole viety Iraniin viime vuosina juurikaan elintarvikkeita.

Tutustu Iranin vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Maito ja maitotuotteet

Kun yrityksesi vie maitoa tai maitovalmisteita Iraniin, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Iranin sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Naudan- ja lampaanliha

EU:n komissio on sopinut Iranin kanssa todistuksista, joilla voidaan viedä EU-maista naudan- ja lampaanlihaa Iraniin. Viennin edellytyksenä on vientimaan maahyväksyntä. Todistukset ovat käytettävissä TRACES-jäjestelmässä, ja ne löytyvät myös Iranin eläinlääkintöviranomaisen sivuilta. Mikäli olet kiinnostunut naudan- tai lampaanlihan viennistä Iraniin, ota yhteyttä: afrikka@ruokavirasto.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.7.2021