Saudi-Arabia

Saudi-Arabia kuuluu GCC- eli Gulf Cooperation Council -maihin. Muita GCC-maita ovat Arabiemiirikunnat, Bahrain, Kuwait, Oman ja Qatar. Suomesta on viety Saudi-Arabiaan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita ja virvoitusjuomia.

Tutustu Saudi-Arabian vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU-komission Market Access Database -sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

GCC-maat ovat uudistamassa yhteisiä ruoantuontiehtojaan. Aiemmin sovittuja todistusmalleja voi käyttää siihen saakka, kunnes Saudi-Arabia ottaa ehdot käyttöönsä.

Kala ja kalastustuotteet

Kalan ja kalastustuotteiden vienti Saudi-Arabiaan on mahdollista ainoastaan Saudi-Arabian hyväksymistä laitoksista. Mikäli olet kiinnostunut kalan ja kalastustuotteiden viennistä Saudi-Arabiaan, ota yhteyttä: afrikka@ruokavirasto.fi

Kun yrityksesi vie kalaa tai kalastustuotteita Saudi-Arabiaan, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Saudi-Arabian sopimasta todistuksesta löydät ehdot tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Luomutuotteet

Maakohtaista tietoa luomutuotteiden viennistä löydät luomutuotteiden vienti -sivultamme.

Munat ja munatuotteet

Kananmunien ja munatuotteiden vienti Saudi-Arabiaan on mahdollista ainoastaan Saudi-Arabian hyväksymistä laitoksista. Ota laitosilmoitusta varten yhteyttä: afrikka@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie kananmunia Saudi-Arabiaan, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Saudi-Arabian sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Pakkausmateriaalien biohajoavuus

Saudi-Arabiassa astui vuoden 2017 lopussa voimaan säännös muovituotteiden biohajoavuudesta. Uusien säännösten mukaan kaikkien muovituotteiden (ml. pakkausmateriaalina käytetyn muovin) tulee olla valmistettu biohajoavasta materiaalista. Tämä koskee sekä Saudi-Arabiassa valmistettuja että maahan tuotavia tuotteita.

Sivu on viimeksi päivitetty 24.2.2020