Saudi-Arabia

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Saudi-Arabiaan. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus -sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Saudi-Arabia kuuluu GCC- eli Gulf Cooperation Council -maihin. Muita GCC-maita ovat Arabiemiirikunnat, Bahrain, Kuwait, Oman ja Qatar. Suomesta on viety Saudi-Arabiaan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita ja virvoitusjuomia.

Tutustu Saudi-Arabian vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Saudi-Arabian elintarvikeviranomaisen SFDA:n sivuilta löytyy mm. elintarvikkeita sekä kalastus- ja maataloustuotteita koskevien säädösten ja standardien tiivistelmät. Säädöksiä ja standardeja voi myös  ostaa sivuilta. Koronapandemian aikana mm. elintarvikkeiden merkintöjä koskevien uusien vaatimusten voimaantuloa on siirretty myöhäisemmäksi.

Elintarvikkeet

GCC-maat ovat uudistamassa yhteisiä ruoantuontiehtojaan. Aiemmin sovittuja todistusmalleja voi käyttää siihen saakka, kunnes Saudi-Arabia ottaa ehdot käyttöönsä. Saudi-Arabian on hyväksyttävä viejälaitos, ennen kuin eläinperäisten tuotteiden vienti on mahdollista. Lisätietoja: afrikka@ruokavirasto.fi

Kala ja kalastustuotteet

Kalan ja kalastustuotteiden vienti Saudi-Arabiaan on mahdollista ainoastaan Saudi-Arabian hyväksymistä laitoksista. Mikäli olet kiinnostunut kalan ja kalastustuotteiden viennistä Saudi-Arabiaan, ota yhteyttä: afrikka@ruokavirasto.fi

Kun yrityksesi vie kalaa tai kalastustuotteita Saudi-Arabiaan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Saudi-Arabian sopimasta todistuksesta löydät ehdot tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Luomutuotteet

Maakohtaista tietoa luomutuotteiden viennistä löydät luomutuotteiden vienti -sivultamme.

Munat ja munatuotteet

Kananmunien ja munatuotteiden vienti Saudi-Arabiaan on mahdollista ainoastaan Saudi-Arabian hyväksymistä laitoksista. Ota laitosilmoitusta varten yhteyttä: afrikka@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie kananmunia Saudi-Arabiaan, tarvitset erän mukaan eläinterveystodistuksen. Suomen ja Saudi-Arabian sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Pakkausmateriaalien biohajoavuus

Saudi-Arabiassa astui vuoden 2017 lopussa voimaan säännös muovituotteiden biohajoavuudesta. Uusien säännösten mukaan kaikkien muovituotteiden (ml. pakkausmateriaalina käytetyn muovin) tulee olla valmistettu biohajoavasta materiaalista. Tämä koskee sekä Saudi-Arabiassa valmistettuja että maahan tuotavia tuotteita.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.7.2021