Moldovan-vientiin uusia todistuksia TRACES-järjestelmään

20. toukokuuta 2020

EU-komissio ja Moldova ovat sopineet uusista vientitodistuksista, jotka ovat nyt myönnettävissä TRACES-järjestelmässä. Uudet TRACES-todistusmallit ovat siipikarjanlihalle, jalostussiipikarjalle, kalastustuotteille, maitotuotteille, raakamaidolle ja raakamaitotuotteille, ternimaidolle ja ternimaitotuotteille, haudontamunille, simpukoille ja eläville vuohille. TRACES-järjestelmässä on todistuksia lisäksi muun muassa munatuotteille, sianlihalle, hunajalle, eläinperäiselle rehulle, rehun lisäaineille, eläville naudoille ja sioille sekä naudan sukusoluille.

Kun tuotteelle on olemassa sovittu todistusmalli, on sitä käytettävä. Jos todistuksesta ei ole sovittu, voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille Ruokaviraston yleisiä eläinlääkintötodistusmalleja. Varmista tällöin todistuksen hyväksyttävyys ennen vientiä esimerkiksi kohdemaan kauppakumppanin kautta.

Lisätietoa

Viennistä Moldovaan: ruokavirasto.fi/vienti/moldova 
TRACES-järjestelmästä: ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/traces/
Eläinlääkintötodistuksista: ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/vienti-eun-ulkopuolelle/vientitodistukset/elainlaakintotodistukset/